in

Tuchel pred finale: Neću dozvoliti da izjave Lukakua poremete atmosferu

Slatka-Tajna.Eu

Trener Chelseaja Thomas Tuchel neće dozvoliti da izjave Romelua Lukakua poremete pripreme za veliko finale FA Cupa u kojem će se Chelsea za pehar boriti s Liverpoolom.

Trener Chelseaja Thomas Tuchel održao je konferenciju za medije.

“Ako agent želi pregovarati s novim vlasnicima, a ne sa mnom, to je u redu. Vidjet ćemo hoće li ugovoriti sastanak, njegovo pravo je da pokuša. Mi smo tu da razgovaramo sa svima kako bismo procijenili što je potrebno za svakog igrača. Poslije toga možemo vidjeti što će se dogoditi i kakvi se dogovoriti mogu sklopiti. To uključuje i Lukakua. Vidio sam te vijesti prije desetak minuta. Tako je to nekada u nogometu, nekada se događaju stvari koje ne želite prije velikih utakmica. Za mene to nije nikakva smetnja, nadam se ni za igrače“, rekao je Tuchel.

Odgovorio je zatim mogu li zajedno protiv Liverpoola zaigrati Havertz i Lukaku.

“Uvijek ih mogu staviti zajedno iako mi se čini da se ne uklapaju. Tako da je najvjerovatnije da će jedan od njih biti na terenu, ali ne želim danas objaviti sastav. Ali, da vas podsjetim, Romelu je igrao u posljednje vrijeme i postizao golove. Radi sve kako bi se nametnuo i dobio minute. Odluku ćemo donijeti tek sutra“, rekao je Tuchel.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Tuchel je najavio da ne očekuje da se utakmica razlikuje od ostalih dvoboja Liverpoola i Chelseaja.

“Odigrali smo toliko neizvjesnih utakmica. Morat ćemo u svakom trenutku biti na visini zadatka. Ne očekujem neke lude promjene ni kod njih ni kod nas. Utakmica je sutra. Velika utakmica. Finale“, poručio je Tuchel.

Finale FA Cupa možete pogledati u subotu izravno na programima Sport Kluba od 17.45.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Bila je OMILJENA Pinkova zvezdicama, a Ivana Peters je NAGOVORILA NA OVO! – Mondovizija

Ronaldo komentarisao dolazak Ten Haga