in

RAT UŽIVO: Kontraofanziva ukrajinske vojske, Zelenski rekao da je Rusija pretrpjela strateški poraz u Ukrajini, objavljene satelitske slike Zmijskog otoka…

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/pravda.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/pravda.jpg”,”caption”:””,”bg”:”c8c8bf”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/sauron_jp.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/sauron_jp.jpg”,”caption”:””,”bg”:”060608″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/fsncc7kwuaaxyhh.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/fsncc7kwuaaxyhh.jpg”,”caption”:””,”bg”:”c6ced9″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/mxr.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/mxr.jpg”,”caption”:””,”bg”:”55575e”}]

09.15 Ukrajinske oružane snage napale su više od 100 ruskih položaja u posljednja 24 sata, javlja Ukrajinaksa pravda.

08.30 Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je Rusija pretrpjela strateški poraz u Ukrajini te da je to već očigledno i jasno cijelom svijetu.

“Rusiji jednostavno nedostaje hrabrosti da to prizna”, rekao je u svom noćnom obraćanju.

Zelenskij je dodao da su ruske snage kukavice te da pokušavaju sakriti istinu iza raketnih, zračnih i topničkih napada.

Zahvalio je medicinskim sestrama i bolničarima što spašavaju živote ukrajinskih vojnika te dodao da su ruske snage uništile 570 zdravstvenih ustanova od početka rata.

07.30 MAXAR Technology objavio je satelitske slike prema kojima se čini, kako piše CNN, da je ruski brod Serna kod Zmijskog otoka izbjegao ukrajinske rakete.

Naime, kako navodi CNN, na slikama se vidi jučerašnji raketni napad na ruske snage kod Zmijskog otoka i čini se da je u jednom trenu ruski brod oštro skrenuo te su projektili pali u vodu.

U blizini otoka vidi se brod s dizalicom te jedno potopljeno plovilo za koje je nejasno kako je potonulo.

alt

Ukrajinci su prije šest dana objavili da su pogodili ruski brod Serna kod Zmijskog otoka. Rusi nisu komentirali te informacije, ali su potvrdili da je na drugom brodu izbio požar.

Na satelitskoj slici Maxara vidi se i uništeni ruski helikopter na Zmijskom otoku.

alt

06.50 Neprijatelj dovlači artiljeriju u regiju Bryansk u Ruskoj Federaciji radi granatiranja regije Černihiv, navodi se u izvještaju Glavnog štaba ukrajinske vojske.

Slika

06.30 Video boraca iz Azova u napadu na ruske položaje u oblasti Azovstal, grad Mariupolj.

06.00 Ukrajinske snage 12. maja napale su ruske vojne položaje na jugu više od 100 puta te pritom ubili 57 ruskih vojnika, saopćila je ukrajinska vojska.

05.00 David Beasley, voditelj Svjetskog programa za hranu UN-a, rekao je za CNN da bi, ako Putin ponovo ne otvori ukrajinske crnomorske luke, to moglo uzrokovati globalnu krizu gladi i kolaps ukrajinske privrede.

“Ako uopće imate volje za ostatak svijeta, bez obzira na to što mislite o Ukrajini, morate otvoriti te luke”, rekao je Beasley jer dodao je, milioni ljudi će umrijeti ako se luke ne otvore.

04.00 Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine tvrdi da su ruske snage iz tenkova u Harkivskoj oblasti otvorile vatru na civile. Rekao je to prvi zamjenik ministra unutarnjih poslova Ukrajine Jevgen.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Maja i Marko Louis obradili pesmu svog oca! (VIDEO) – Muzika – Region – Vesti – Svet Plus

Ðoković protiv Alijasima za polufinale Rima i “broj 1”