in

Nadal dobio prvi set 6:1 pa se oprostio od Rima

Slatka-Tajna.Eu

Rafael Nadal zaustavljen je u osmini finala Mastersa u Rimu gdje je nakon dva sata i 39 minuta igre s 1:6, 7:5, 6:2 bio Denis Shapovalov.

U prvom setu je Nadal diktirao ritam, tjerao Šapovalova da mnogo trči, a Kanađanin je griješio. Napravio je brejk Rafa već u prvom gemu na servis Šapovalova, veoma dugom. Taj trend nastavio se do kraja seta – Denis se mučio, a Nadal je lako osvajao svoje gemove (6:1).

Šapovalov se mnogo nervirao, griješio je forhendom, ali je uspeo ipak da osvoji prvi gem drugog seta, uz malo sreće i spašene tri brejk lopte.

Izvor : REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Tada je uslijedio pad u Nadalovoj igri – nekoliko lakih grešaka i Španac poklanja brejk. Obojica su u tom intervalu igre pravili neke olake greške, a Kanađanin je uzvratio poklon u sedmom gemu – brejk Nadala bez izgubljenog poena.

U sljedećem gemu je Šapovalov došao do nove brejk lopte, ali je Nadal odigrao agresivno i na mreži završio poen. Kanađanin stiže do nove brejk lopte, ali pokušao je da se izmakne na forhend na riternu i pogriješio.

Ipak, nastavio je Šapovalov da vrši pritisak i u desetom gemu je došao do brejk i set lopte. Duga razmjena, Nadal je strpljivo napadao i dočekao je grešku rivala bekhendom, da bi nedugo zatim upravo bekhend vinerom po paraleli izjednačio na 5:5 i pustio glasan uzvik.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Šapovalov je tada lako uzimao svoje gemove, došao do 6:5, a činilo se da će Nadal ipak bez problema izboriti taj brejk kada je poveo 30-0. Međutim, slijedi sljedeći niz – dupla greška, forhend u mrežu iz drugog udarca, dupla greška, bekhend daleko u aut, Šapovalov dolazi do 1-1 u setovima (7:5).

Izvor : REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Počeo je treći set poklonima Šapovalova i brejkom Nadala, ali je već u narednom gemu snažnim i preciznim udarcima Denis vratio brejk.

Nastavio je Kanađanin da igra odlično, ali u narednim minutima postalo je jasno da nešto nije u redu s Nadalom: nekoliko puta se podbočio, imao je bolnu grimasu i nešto je govorio ljudima u svojoj loži.

Dosta grešaka, a Šapovalov je od rezultata 2:2 vezao 12 poena u nizu i vodio je sa 5:2. Niz se produžio na 14, Denis je propustio dvije meč lopte, ali ne i treću.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NAKON TRI SINA: Milan Popović će postati otac djevojčice!

Xavi otkrio najveću ljetnu žeju