in

Real razbio Levante i poslao ga u Segundu, Modrić upisao hat-trick asistencija

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri Real Madrida deklasirali su u 36. kolu španske La Lige ekipu Levantea sa 6:0 i praktično ih poslali u niži rang takmičenja.

Nakon nešto sporijeg uvoda, uslijedilo je furioznih šest minuta Real Madrida. Igrala se 13. kada je Mendy pogodio na asistenciju Modrića, a Karim Benzema u 19. nakon ubačaja Viniciusa povećava na 2:0.

S tim golom Benzema je stigao Raula Gonzaleza na listi najboljih strijelaca u historiji Reala. Sada njih dvojica dijele drugo mjesto sa 323 gola iza nedodirljivog Cristiano Ronalda (451).

Izvor : REUTERS/Susana Vera

Nastavili su Kraljevi sa napadima, a novi gol viđen je u 34. minuti. Modrić upisuje drugu asistenciju večeras, a ovoga puta egzekutor bio je Rodygo.

Pred sam kraja prvog dijela hrvatski mađioničar upisuje u hat-trick asistencija. Ovoga puta uposlio je Vinicusa koji se upisao u listu strijelaca.

Imao je i Levante svoje prilike, ali nisu ih uspjeli iskoristiti. Peti gol Real je postigao u 68. minuti. Ovoga puta Benzema je bio asistent, a Vinicius strijelac.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sjajni Brazilac je do kraja susreta uspio upisati i hat-trick, a u 83. minuti je pogodio nakon dodavanja rezerviste Jovića.

Real Madrid je ovom pobjedom napravio razliku od 12 bodova u odnosu na drugoplasiranu Barcelonu i sada ima 84 boda. Levante je posljednjeplasirani sa 20 bodova. U preostalim mečevima odigranim danas Sociedad je sa 3:0 savladao Cadiz, dok je Villarreal sa 5:1 savladao Rayo Vallecano.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

PRECRTAO JE:Keba ljut na Bekutu jer je bila na Severininom rođendanu!

Ancelotti otkrio Benzeminu tajnu: Šta se desilo da Francuz eksplodira nakon odlaska Ronalda?