in

RAT UŽIVO: Ukrajinska vojska nanijela teške gubitke ruskim agresorima, iz opkoljene čeličane javio se drugi čovjek Azova, gradonačelnik Kijeva upozorava na Putinov plan…

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/fsgs7sgx0aixtw0.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/fsgs7sgx0aixtw0.jpg”,”caption”:””,”bg”:”7c7d78″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/fsflkuwwqaaxioy.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/fsflkuwwqaaxioy.jpg”,”caption”:””,”bg”:”989998″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/fsflkuxxiaaqbm2.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/fsflkuxxiaaqbm2.jpg”,”caption”:””,”bg”:”8f918d”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/fsflku2xeaabhwc.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/fsflku2xeaabhwc.jpg”,”caption”:””,”bg”:”717472″}]

06.35 Regija Lugansk: Oružane snage Ukrajine uništavaju prijelaze okupatora preko rijeke Siverskyi Donets, javlja Ukrainska pravda.

06.15 Poltavska regija: Rusija ispaljuje projektile iz zrakoplova, javljaju ukrajinski mediji.

06.00 Ukrajinski kapetan, drugi čovjek Azova, Svjatoslav Palamar, koji se nalazi u opkoljenoj čeličani Azovstal u Mariupolju, izjavio je u srijedu za CNN kako vjeruje da su svi civili koji se sklanjaju unutar tvornice sada vani – uz upozorenje da je zbog stalnog bombardiranja teško dati potpunu procjenu situacije u tom velikom objektu.

“Ako govorite o samoj tvornici Azovstal, onda civili za koje smo znali, civili koje smo imali sa nama, civili o kojima smo se brinuli, oni nisu s nama. Uspjeli su napustiti pogon. A što se tiče – ne mogu vam sa sigurnošću reći, možda postoji još netko niže na teritoriju jer nijedna međunarodna organizacija ni u jednom trenutku nije došla niti je imala pristup da dođe i procijeni situaciju”, rekao zamjjenik zapovjednika ukrajinske pukovnije Azova Palamar je za CNN.

05.00 Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je Erin Burnett iz CNN-a da je zabrinut zbog mogućnosti da ruski predsjednik Vladimir Putin upotrijebi taktičko nuklearno oružje na Kijev.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Sigurnost je trenutno glavni prioritet… Da, naravno, brinemo i nadamo se da će nas naši ratnici braniti, ali rizik je i dalje prisutan i bez naših partnera, bez Sjedinjenih Država i europskih zemalja ne možemo preživjeti”, rekao je Kličko.

Također je rekao da je “bez sumnje glavni grad Ukrajine još uvijek glavna meta Rusije”.

Kazao je da sve stanovnike koji se vraćaju u Kijev upozorava na oprez i govori im da je to njihov osobni rizik i da nema jamstva a njihovu sigurnost. Rekao je da bi se ruski napadi “mogli dogoditi svake sekunde”.

Kličko je dodao da je rat promijenio život svima i kaže da drži palčeve da se “što prije zaustavi ovaj besmisleni rat”.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Dva preokreta, šest golova, Interu trofej Kupa Italije!

Inter osvojio Kup Italije