in

Remi i tenzije u mostarskom derbiju

Slatka-Tajna.Eu

U poprilično napetoj atmosferi i u trenucima na rubu incidenta derbi mostarskih gradskih rivala Zrinjskog i Veleža u okviru 30. kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu „Pod Bijelim brijegom“ završen je večeras bez pobjednika rezultatom 1:1

Oba gola postignuta su u drugom poluvremenu. Prvo je navijače „plemića“ obradovao u 62. minuti najbolji strijelac lige Nemanja Bilbija koji je iskoristio grešku golmana gostiju. Šest minuta kasnije Nemanja Anđušić je asistirao je Brandau koji je pogodio za konačnih 1:1.

Iako ni jednom od dva tima utakmica nije imala veći rezultatski značaj, jer je Zrinjski ranije osigurao titulu šampiona, a Velež se okrenuo finalu Kupa BiH protiv Sarajeva, tenzije ipak nisu izostale. Odmah na početku gosti su tražili jedanaesterac, a sve je kulminiralo u 15. minuti kada je Hrvoje Barišić srušio Anđušića u situaciji kada je išao sam prema golu. Osim varnica na terenu među igračima, raspravu su imala i dva trenera Sergej Jakirović i Feđa Dudić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Burno je bilo i na tribinama uoči početka utakmice kada su navijači Zrinjskog okačili zastavu NDH. Tokom utakmice su počeli pjevati: “Nema više Veleža, ni Staroga mosta, srušile ga ustaše, ‘ajmo Herceg-Bosna”. Navijači su pokušali i da probiju policijski obruč, ali je policija situaciju držala pod kontrolom.

Zrinjski je utakmicu okončao sa igračem manje jer je u 58. minuti crveni karton dobio Igor Savić.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Baho emotivno o Osimu: “Volio je svog Želju, poštovao je jako komšije sa Koševa”

RIJEKA SUZA: Stankica vidjela snimke Tonija i odnosa sa drugim djevojkama iz “Gospodina Savršenog”