in

U srijedu većinom sunčano i iznadprosječno toplo

Slatka-Tajna.Eu

Dragoslav Dragojlović

Foto: Vrijeme / HRT

“U srijedu i četvrtak većinom sunčano i iznadprosječno toplo s dnevnom temperaturom zraka mjestimice i do 30 °C.

Od petka nestabilnije, uz malo nižu dnevnu temperaturu zraka, te uglavnom u unutrašnjosti uz ponegdje kratkotrajne pljuskove i grmljavinu. Vjetar većinom slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni.”, sažeta je tjedna prognoza koju je za kratku emisiju “Vrijeme” uoči “Dnevnika” u 19 sati pripremio mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

U nastavku slijedi detaljnija, u utorak poslijepodne aktualna prognoza po područjima za sljedeće dane, koja se, zajedno s ostalim prognozama meteorologa – prognostičara Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a, može spoznati i u HRT METEO aplikaciji.

U srijedu većinom sunčano i iznadprosječno toplo

Mr. sc. Dragoslav Dragojlović: “U srijedu će na istoku Hrvatske biti većinom sunčano i iznadprosječno toplo. Sredinom dana i poslijepodne mjestimice umjerena naoblaka. Vjetar slab. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 12 °C, a najviša dnevna između 26 i 28 °C.

Podjednako toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će sredinom dana ponegdje biti umjerene naoblake. Vjetar slab do umjeren jugozapadni.

Na sjevernom Jadranu sunčano i danju ugodno toplo. U gorju pretežno sunčano, ali sredinom dana i poslijepodne umjeren razvoj oblaka. Puhat će povremeno umjeren jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 8 °C, uz obalu između 12 i 17 °C, a najviša dnevna uglavnom od 23 do 27 °C.

U Dalmaciji sunčano i toplo, a u njezinoj unutrašnjosti poslijepodne umjeren do jak razvoj oblaka. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 10 °C, uz obalu između 13 i 17 °C, a najviša dnevna uglavnom između 23 i 26 °C.

Podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatsku, gdje će biti većinom sunčano. Na krajnjem jugu uz umjeren razvoj obalaka mala je vjerojatnost pljuskova. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni.”

U četvrtak još sunčano pa nestabilnije

U četvrtak u unutrašnjosti pretežno sunčano i iznadprosječno toplo uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar. U petak i subotu nestabilnije pa su uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice mogući pljuskovi i grmljavina, a i temperatura zraka će se malo sniziti.

Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano i vrlo toplo. U petak i subotu mjestimice umjerena naoblaka. Vjetar većinom slab zapadni i sjeverozapadni.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Mnogobrojne pak lokalne meteorološke informacije o vremenu prošlih sati i dana u Hrvatskoj te prognoza za sljedeće dane mogu se svakodnevno naći i na teletekstu HRT-a. U internetskom Meteo kutku HRT-a vidljive su i kojekakve druge zanimljivosti iz svijeta meteorologije, primjerice:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prognoza za srijedu značajnog vremena i najviše dnevne temperature zraka vidljiva je i u emisijama:

Vrijeme Hrvatska 
– za 55 mjesta u Hrvatskoj,

Vrijeme Europa – za 44 europska grada i

Vrijeme svijet – za 33 veća grada u svijetu, koja se na HRT-u svakodnevno priprema u suradnji sa Svjetskom meteorološkom organizacijom.

A svakodnevno su dostupne i prognoze na stranim jezicima, koje se emitiraju u

Vijestima na engleskom jeziku >

Vijestima na njemačkom jeziku >

Vijestima na španjolskom jeziku >

HRT METEO

Mnogobrojne druge informacije i o prošlom i o budućem vremenu, i to ne samo od stručnjaka DHMZ-a nego i drugih europskih meteoroloških službi, dostupne su u HRT METEO aplikaciji za pametne mobilne telefone, u kojoj se redovito objavljuju i prometne informacije HAK-a, i to ne samo na hrvatskom jeziku nego i na engleskom i njemačkom.

METEO KARIKATURE i METEO STRIP

A vedrijem raspoloženju možda pridonesu METEO KARIKATURE i/ili METEO STRIP.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Đorđe David o Darku Laziću: Čini mi se da je on na putu bez povratka

POLUVRIJEME: Sarajevu minimalna prednost, prekidi obilježili prvih 45 minuta