in

Novi Milan rođen na dan kada je doživio jedan od najsramotnijih poraza u svojoj povijesti

Slatka-Tajna.Eu

Pioli smatra

Trener Milana Stefano Pioli smatra da je “novi Milan” rođen nakon jednog od najtežih poraza u klupskoj povijesti.




E. Škorić



Nakon dugo godina, Milan je u vrhu italijanskog nogometa, a već drugu godinu uzastopno bit će učesnik grupne faze Lige prvaka, što je ne tako davno bilo nezamislivo za Rossonere.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Za veliki uspon Milana uveliko zasluge pripadaju Pioliju, a Rossoneri su sada jako blizu prvoj tituli nakon 2011. godine. Neophodna su im samo četiri boda u posljednja dva kola – dočekuju Atalantu, pa gostuju Sassuolu. Naravno, možda im bude potrebno i manje ako gradski rival Inter ponovo kiksa.

“Mislim da je ovaj Milan rođen nakon ponižavajućeg poraza od Atalante u decembru 2019. (bilo je 5:0). Tada smo prvi put shvatili šta nam je potrebno za razvoj. Bio je to jedan od najviše negativnih trenutaka u mojoj karijeri, ali ujedno i jedan od najvažnijih”, rekao je Pioli.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

U pretposljednjem kolu prvenstva na domaćem terenu Milan će odmjeriti snage s upravo s Atalantom na San Siru.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pioli je kazao da je zaljubljen u trenutni tim Milana, a posebno je hvalio dvojicu talentovanih i mladih igrača, Sandra Tonalija i Rafaela Leaa.

“Obojica su mladi, ali jaki. Nakon dva dana priprema na ljeto, rekao sam im da sam ih zatekao potpuno promijenjene. Našao sam dva različita tipa nego na kraju prošle sezone. Moramo nastaviti ovako, imamo još šest bodova na raspolaganju.”

Osvrnuo se i na meč protiv Atalante koji se igra u nedjelju.

“U prvoj utakmici protiv Atalante, prvih 70-80 minuta, možda smo odigrali jednu od naših najboljih utakmica. Jaki su, sastav je sličan Veroni u fazi odbrane. Vidjet ćemo kako pripremiti tu utakmicu”, priča Pioli.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa









Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

RAT UŽIVO: Još uvijek više od 100 civila ostalo u tvornici Azovstal u Mariupolju

NISAM PROPALA,NA VAŠU ŽALOST: Slađi Hodžić sabotiraju nastupe