in

Raiola je pred smrt htio izvesti “posljednji ples”, najmoćniji čovjek u fudbalu mu je rekao “ne”

Slatka-Tajna.Eu


Famozni menadžer je preminuo


Mino Raiola je jedan od najutjecajnijih menadžera u historiji fudbalske igre. 



Raiola je preminuo u 55. godini poslije višemjesečne borbe s bolešću te nije uspio realizovati neke od transfera koje je planirao uraditi ovog ljeta.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Jedan od najvećih kapitalaca u njegovom carstvu bio je Erling Haaland koji će od naredne sezone igrati za Manchester City nakon što je dogovorio sve detalje oko transfera.

Raiola je poznat po prljavim igrama prilikom transfera svojih igrača jer prije svega gledao je svoj novčanik, pa zatim i svog štićenika zbog čega i nije bio omiljeljen kod klubova.

Jedan od rijetkih velikana gdje su mu vrata bila zatvorena bio je Real Madrid gdje za veliko iznenađenje nisu igrale zvijezde koje je zastupao.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Blizu da obuće dres Reala bio je Haaland, prilikom pregovora Raiola je pokušao da izvede svoj “posljednji ples”, ali ga u je tome zaustavio Florentino Perez, možda i najmoćnija osoba u svijetu fdubala.

Naime, Raiola je tražio da se u ugovor ubaci klauzula od 150 miliona eura po isteku druge godine ugovora. Perez je odlučno odbio taj prijedlog i pregovori su propali.

Poređenja radi, Raiola je u Haalandov ugovor s Borussijom Dortmund uspio ubaciti klauzulu od 75 miliona eura što je daleko manje od iznosa kojeg je njemački klub mogao zaraditi.

Perez je poznat kao tvrd orah i očigledno da je to na svojoj koži osjetio i Raiola koji jednosotavno nije imao recept da nadmudri predsjednika Reala.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa










Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Dzaferovic condemns sentencing of ex BiH Army member Husein Mujanovic in Serbia

Roditelji željeli da ih rastave: Viki otkrila kako se u mladosti izborila za ljubav svog života