in

Pioli junaka Milana uporedio s legendom Italije, pa poručio: “Zaljubljen sam u ovaj tim!”

Slatka-Tajna.Eu

Rossoneri imaju dva boda prednosti ispred Intera i dva kola prije kraja potrebna su im četiri boda da osvoje dugo očekivanu titulu.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Scenarija je više: Kako do Scudetta može Milan, a kako Inter?

Dva Zmaja na suprotnim stranama





Junak Milana večeras je bio dvostruki strijelac Sandro Tonali, a riječi hvale za njega nije štedio šef stručnog štaba Stefano Pioli.

“Zaljubljen sam u Milan i svoje igrače zbog onoga što rade”, rekao je vidno uzbuđeni Pioli nakon utakmice pa nastavio o dvostrukom asistentu i strijelcu, Leau i Tonaliju:

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Obojica su mladi, ali jaki. Nakon dva dana priprema na ljeto, rekao sam im da sam ih zatekao potpuno promijenjene. Našao sam dva različita tipa nego na kraju prošle sezone. Moramo nastaviti ovako, imamo još šest bodova na raspolaganju.”

Uporedio je Tonalija s legendom italijanskog fudbala, Danieleom De Rossijem:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Teško je usporediti dva igrača. Kad sam ga prvi put sreo, pitao sam ga koja mu je najdraža pozicija na terenu, a on je odgovorio da ga svi uspoređuju s Pirlom, ali da se on više osjeća kao Gattuso. Možda, ako stvarno moram imenovati ime, rekao bih De Rossi.”

Sljedeća utakmica za Milan bit će veliki izazov, jer se sastaju protiv Atalante kojoj gori pod nogama u borbi za Evropu.

“U prvoj utakmici protiv Atalante, prvih 70-80 minuta, možda smo odigrali jednu od naših najboljih utakmica. Jaki su, sastav je sličan Veroni u fazi obrane. Vidjet ćemo kako pripremiti tu utakmicu”, priča Pioli.

“U završnoj smo fazi koja će odrediti našu konačnu poziciju. Ovaj Milan je rođen iz onih 5:0 protiv Atalante (poraz, op. a), bio je to loš dan, ali odatle smo shvatili šta nam treba. Sada razmišljamo samo o utakmici protiv Atalante. Trebamo zadržati svoj mentalitet”, zaključio je trener Milana.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Puter luksuz, a vlast se hvali što građane pravi bijedom (FOTO)

JEDINO MAMA NIJE ZNALA: Ella Dvornik se u “Masked Singeru” krila u maski Tintiliića