in

Ko je glavni sudija na Koševu: Četiri sezone u Premijer ligi, sada ga očekuje veliki izazov

Slatka-Tajna.Eu

Favorita u derbijima nema, iako blaga prednost zbog domaćeg terena pripada bordo timu koji želi ‘osvetu’ za poraz na Grbavici od 2:0.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Na centru će se na najvećem bh. stadionu naći Admir Musić iz Sarajeva.

Pomoćnici su mu Amir Kadić i Emir Zahiragić, također iz Sarajeva, dok je četvrti sudija dobro poznato lice, Irfan Peljto iz Sarajeva.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Delegiranje Musića za najveći premijerligaški meč za mnoge je očekivana odluka, s obzirom da je ovaj arbitar tokom sezone koja još traje u više navrata ‘pokupio’ pohvale.

Za Musića će ovo biti prvi sarajevski derbi u karijeri. Sedam puta je bio glavni sudija ove sezone u Premijer ligi, te je na navedenim utakmicama postignuto 26 pogodaka, što je prosjek 3.7 po utakmici, a na četiri utakmice su postignuta četiri i više gola.

Musić je jednom pokazao na 11 metara na navedenim utakmicama, te pokazao dva crvena kartona, što opet govori da nije sudija koji želi ‘pažnju’ pored nogometaša, te da voli ‘čistu’ igru.

Sudio je i dvije utakmice Kupa BiH ove sezone, a od jačih’ utakmica ove sezone dijelio je pravdu na duelu Zrinjskog i Tuzle City, kada se radilo o duelu prvoplasiranog i drugoplasiranog tima, te u 1/4 finala Kupa BiH kada su snage odmjerili Tuzla City i Borac, tada, ali i sada, drugoplasiranog i trećeplasiranog tima na tabeli. Jasno je već tada bilo da ga uskoro čeka i neki novi derbi, sarajevski ili mostarski.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Pravdu je dijelio i na meču Velež – Posušje kada je Velež slavio sigurnu pobjedu, a Musić se sa kolegama uklopio u sjajan meč. Radilo se o susretu koji je donio samo 21 prekršaj, što je jedna od utakmica sa najmanjim brojem istih u sezoni, a što je za svaku pohvalu, poznavajući šta se sve gledamo na premijerligaškim terenima.

Admir Musić je četiri sezone na Premijer ligi, a do sada je od gradskih derbija dijelio pravdu na meču Tuzle City i Slobode u sezonu 2020/21.

Sve govori da se radi o kvalitetnom sudiji koji će nadamo se na najbolji način dati svoj doprinos velikom derbiju koji će privući pažnju navijača oba tima, ali i kompletne sportske javnosti.

Nadamo se da ćemo na kraju pričati o lijepoj atmosferi, kvalitetnoj utakmici, a onda prostora za pohvalu dati i sudijskoj trojci na čelu sa ambicioznim Musićem.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“Putin će vjerojatno najaviti djelomičnu mobilizaciju za dugotrajni rat u Ukrajini”

BORIĆU SE ZA NJU NAPOLJU: Bebica tvrdi da Miljana ne voli Zolu