in

Griezmann je mislio da ne može pasti niže, a onda se vratio u Atletico Madrid



Još jedna sezona za zaborav


Antoine Griezmann prije nekoliko godina bio je jedan od najboljih napadača u Evropi, ali je odlaskom u Barcelonu doživio veliki pad.



Griezmann je za 120 miliona eura na ljeto 2019. godine prešao iz Atletico Madrida u Barcelonu kao veliko pojačanje, ali u katalonskom klubu nije uspio da opravda očekivanja.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Francuski napadač je u Barci proveo dvije sezone u kojima se nije previše istakao, a onda su čelnici katalonskog kluba sve iznenadili kada su ga ljetos vratili u Atletico Madrid na posudbu.

Griezmann se vratio u klub gdje je pružao najbolje partije kako bi oživio svoju karijeru, ali mu ne ide baš kako je planirao.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Ove sezone Griezmann je odigrao 36 utakmica u svim takmičenjima, ali je zabio svega osam golova. U La Ligi je Francuz dao samo tri gola što je njegov daleko najlošiji učinak otkako je Španiji.

Zadnjih gol u prvenstvu dao je još u novembru prošle godine, a inače zadnji pogodak za Atletico dao je u Kupu kralja još početkom januara i već je pet mjeseci bez gola što je nezapamćena kriza za Griezmanna.

Međutim, u Barceloni se više ne brinu oko toga i zadovoljno trljaju ruke jer će Atletico na ljeto otkupiti Griezmannov ugovor.

Katalonci će dobiti deset miliona eura za posudbu za ovu sezonu, dok će im Atletico platiti i dodatnih 40 miliona eura za otkup njegovog ugovora. Iako su mnogi mislili da je to loš posao Barce sada se ispostavilo da su Katalonci odlično prošli s obzirom u kakvoj formi je Francuz.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa










Komentariši

Written by Redakcija

RAT UŽIVO: Ukrajinci tvrde da ruske snage ‘jurišaju’ na tvornicu Azovstal u Mariupolju

Nikoline Pišek neutješna nakon smrti supruga: Ne zna od čega je umro