in

„Besmrtni puk“ u Beogradu u znaku Rusije: Slovo „Z“ na čelu kolone

Slatka-Tajna.Eu

U Beogradu je održana manifestacija “Besmrtni puk” tokom koje je poručeno da su “Srbija i Rusija uvek bile na pravoj strani historije”. U šetnji učestvovali ruski ambasador, Nenad Popović, Dušan Bajatović. Reporterka N1 javlja da državni funkcioneri, koji su kod Spomenika oslobodiocima Beograda odavali počast, nisu željeli da daju bilo kakve izjave o odnosu Srbije prema Rusiji.

Ministar u Vladi Srbije Nenad Popović izjavio je na manifestaciji „Besmrtni puk“ u Beogradu da su „Srbija i Rusija uvek bile na pravoj strani historije“. On je kazao da je na današnji dan 9. maj, u Drugom svjetskom ratu 1945. godine kapitulirala Njemačka i da se „sjećamo najveće pobjede u 20. vijeku“.

Izvor : Tanjug/Stahinja Aćimović

 

Građani okupljeni u povorci “Besmrtni puk” krenuli su od spomenika Vuku Karadžiću ka Novom groblju i Spomeniku oslobodiocima Beograda, gde je šetnja i završena.

Među njima su, osim Popovića bili i ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, funkcioner Socijalističke partije Srbije i direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović i funkcioner Dveri Ivan Kostić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na čelu kolone je bio veliki transparent “Besmrtni puk Beograd” i figura predsjednika Rusije Vladimira Putina od kartona, kao i veliko latinično slovo “Z”.

Mnogi od okupljenih nosili su slike svojih predaka stradalih u drugom svjetskom ratu, kojima je i namijenjena ova manifestacija, kao i veliku trobojku koja je istovjetna i za Srbiju i za Rusiju.

Ograda oko spomenika Vuku Karadžiću odakle je povorka krenula ispisana je slovom “Z”, uz poruku na ruskom “Za Rusiju”.



Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

TOPE SE U ZAGRLJAJU: Dalila i Anđelo nikad prisniji progovorili o svom odnosu

Nole će biti treći favorit na Rolan Garosu