in

U Travniku obilježen Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Slatka-Tajna.Eu

Više od 70 volontera i profesionalaca unutar strukture Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine okupilo se danas u Travniku kako bi obilježili Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Manifestacija je počela masovnom reanimacijom odnosno edukacijom javnosti o osnovnim koracima za oživljavanje, a po završetku uvodnog dijela prolaznici su imali priliku educirati se o tehnikama iz prve pomoći koje spašavaju živote kao i zdravim stilovima života.

Istovremeno je na šetalištu postavljeno nekoliko štandova na kojim su promovirane programske aktivnosti Crvenog križa, a građani Travnika imali su priliku izmjeriti pritisak, ali i nivo šećera u krvi.

Osim demonstracije programskih aktivnosti građanima posebno zadovljstvo nam je i to što smo istovremeno vršili i edukaciju građana, ali učlanjivanje novih članova u Crveni križ.

Također, u cilju masovne edukacije građana o samom nastanku Pokreta predstavljena je i izložba u stripu “Priča o jednoj ideji”.

“Ovaj za nas značajan datum ove godine obilježili smo pod sloganom ‘Budi čovjek’ jer vjerujemo da su humanost i ljubaznost naši najjači alati u borbi sa svim poteškoćama s kojim se suočavamo”, naveli su iz Crvenog križa FBiH.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Izvor : Crveni križ FBiH

Podsjetimo, svake godine 8. maja širom svijeta organizacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježavaju Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Ovaj datum obilježava se na dan rođenja Henry Dunanta, osnivača Međunarodnog Pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i prvog dobitnika Nobelove nagrade za mir.

Ujedno, ovim datumom počinje Sedmica Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koja traje do 15. maja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BURAN LJUBAVNI ŽIVOT POP KRALJICE: Madonna je voljela muškarce, žene, starije, mlađe

Poznato koliko je ulaznica za vječiti derbi namijenjeno navijačima Želje