in

NA KONCERTU “BIJELOG DUGMETA” U FRANKFURTU: Šta se dešavalo s Tifom?

Slatka-Tajna.Eu

Nakon šest godina na stadionu fudbalskog kluba „Eintracht“ u Frankfurtu ponovo je gostovala grupa Bijelo dugme, a ovaj put kao i prije šest godina domaćin i organizator bio je Sarajlija Njego Klačar.

Više od 3000 ljudi uživalo je u hitovima ovog benda, a prije njih publiku je zabavljao desetogodišnji Ljuba Stanković poznat iz takmičenja „Pinkove zvijezdice“, kao i snimljenog dueta sa Severinom. Ljubi se na bini pridružila i njegova sestra Marina, poznata glumica iz „Nečiste krvi“ i „Koštane“.

Dan prije u Frankfurt je stigao Tifa iz Sarajeva, a na sam dan koncerta iz Zagreba je stigao Alen islamović, dok je Bregović sa ostatkom ekipe stigao iz Belgije, gdje je noć prije imao nastup.

Posebno pažnju medju posjetiocima, ali i muzičarima, pjevačima izazvao je dolazak jednog od najboljih fudbalera Eintrachta Filip Kostić. Smireno i sa osmijehom na licu slikao se svima koji su to htjeli. I sam Kostić je prije toga uživao u velikim hitovima i evergrinima Bijelog dugmeta.

Koncert su po običaju otvorili Bregović i Islamović, a publika je posebno bila emocionalna kada se krunuli taktovi pjesme „Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo“. Koncertu su prisustvovali i generalna konzulica BiH u Frankfurtu Višnja Lončar, kao i generalni konzul Srbije u Frankfurtu Branko Radovanović. I jedno i drugo bili su u odličnom štimungu, čak su zajedno i zaigrali i zapjevali, tako da su njih dvoje još jednom potvrdili da vrela balkanska krv ne može bez zabave, ali i dobrog i prijateljskog druženja. Njih dvoje su tu noć bili Jugoslavija u malom, uostalom kao kompletan koncert.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Smjenjivali su se hitovi Bijelog dugmeta koje je pjevao Alen Islamović, a onda je sat vremena nakon početka koncerta na binu izašao Mladen Vojičić Tifa kojeg je publika dočekala sa velikim ovacijama, ali nakon taktova prve pjesme mnogi su primjetili da sa Tifom nešto nije u redu. Da se nije držao za mikrofon možda bi u jednom momentu i pao na bini. Da li je bila u i pitanju neka bolest ili nešto drugo nije nikome bilo jasno.

Publika je vidjela da Tifa dionice nekih pjesama ne može da pjeva, pa su oni umjesto njega pjevali, a isto tako pjevao je i sam Bregović, kao i bubnjar iz benda. I sam Bregović je sve to primijetio, ali nije skidao osmijeh sa lica i koliko god je mogao davao je nesebičnu podršku Tifi. Uz Tifu je tokom čitave noći bio menadžer Dugmeta Adis Gojak.

Sve u svome publika je uživala, a organizator Njego Klačar na kraju koncerta je poručio da uskoro planira nova muzička dešavanja sa poznatim regionalnim zvijezdama. I ovaj put bio je njegov pun pogodak, pa nema sumnje da će svi budući koncerti „Blakanique Frankfurt“ biti upravo ovakvi kao sa Bijelim dugmetom.

Piše: Bato Šišić

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Iz TOŠK-a o današnjem rivalu: “Oni su najveća sramota bh.fudbala”

GOCA TRŽAN ISKRENA: Znam i muškarce koji se bave prostitucijom