in

Čekao je da se plasira u Ligu prvaka, a ona je Xavi odgovorio na sve Koemanove prozivke

Slatka-Tajna.Eu


Ko čeka taj i dočeka


Fudbaleri Barcelone pobijedili su sinoć u gostima Betis sa 2:1 golom Jordija Albe u 94. minuti.



Katalonski klub je došao do tri boda koji je osigurao ovoj ekipi plasman u Ligu prvaka što je bio glavni cilj Barcelone ove sezone.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Barcelona ove sezone nije blistala, ali su uspjeli da izbore Ligu prvaka nakon što je ovaj tim bio deveti poslije prvog dijela sezone. Tada je Ronald Koeman dobio otkaz, a umjesto njega na klupu je došao Xavi Hernandez.

Xavi je uspio da napravi velike promjene u svlačionici i vrati atmosferu među igrače, a oni su mu se odužili s nekoliko sjajnih partija na terenu.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Međutim, Koeman je svaki kiks Barcelone koristio kako bi ih kritikovao i prozivao Joana Laportu da ga je otjerao i nije mu pružio podršku koju ima Xavi nakon što je izabran za trenera.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nakon što je Barcelona osigurala plasman u Ligu prvaka Xavi je po prvi put, doduše indirektno, odlučio da odgovori Koemanu na sve prozivke i jasno mu poruči u kakvom stanju je ostavio ekipu kada je dobio otkaz.

“Kada sam ja došao u novembru, bili smo deveti na tabeli. Ne samo da je Liga prvaka bila ugrožena, već su postojale sumnje hoćemo li uopšte uspjeti izboriti Evropu. Smatram da je promjena i više nego očita. Da su se računali samo rezultati koje smo ostvarili otkako sam ja preuzeo ekipu, možda bismo imali šansu i da osvojimo ligašku titulu”, poručio je Xavi nakon sinoćnje utakmice.

Koeman je prije svega desetak dana izjavio da se ništa nije promijenilo njegovim odlaskom i da je Barca manje zaostajala za Realom kada je on bio na klupi i da je sada razlika duplo veća. No, itekako se može osjetiti gorčina kod Koemana zbog otkaza i činjenice da je Xavi uspio da napravi preokret.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

HRT: Obljetnica oslobođenja grada Zagreba

Priča “trola” koji utiče na izbore: Političari me angažuju da širim lažne priče