in

Rođen u izbjegličkom kampu, sa 13 je izgubio sve što vrijedi, sada je na krovu svijeta

Slatka-Tajna.Eu

Dirljiva životna priča

Mnogi fudbaleri imaju poprilično dirljive životne priče.




A. Čaušević



Nekad je jedna utakmica dovoljna da igrač sebi izgradi odličnu reputaciju za duži period. Prije nekoliko dana je to uradio Edurado Camavinga i to u polufinalu Lige prvaka.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Real Madrid je senzacionalnim preokretom uspio izbaciti Manchetster City. Iako su Karim Benzema i Rodrygo ti o kojim se najviše priča, za malo čudo ogromne zasluge nosi i Camavinga.

Od svog ulaska u igru 19-godišnjak je preuzeo ključeve veznog reda i počeo je dominirati na sredini terena uz niz vrhunskih poteza. 

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Florentino Perez je u posljednjim danima ljetnog prijelaznog roka Rennesu platio 31 miliona eura i vrijeme pokazuje da su Kraljevi dobili zalog za budućnost. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Camavinga igra za reprezentaciju francuske, a rođen je u Angoli, tačnije u izbjegličkom kampu u toj zemlji nakon što su njegovi roditelji Celestino i Sofia pobjegli iz Konga gdje je trajao građanski rat.

U Francusku zajedno sa roditeljima i braćom i sestrama je stigao sa dvije godine. Djetinjstvo je proveo u Fougereseu. 

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Nova životna nesreća ga je zadesila sa 13 godina. Sve štu su njegovi roditelji izgradili je nestalo. Požar je zahvatio porodičnu kuću, sve je izgorilo, uključujući i važne dokumente ključne za dobijanje francuskog državljanstva.

“Naporno ću raditi da postanem profesionalni fudbaler i kupim novi dom svojim roditeljima”, obećanje je koje je tada sebi dao maleni Eduardo.

Nepunih sedam godina kasnije Eduardo je tamo gdje želi biti. Sa 19 godina je stigao do najglamuroznijeg kluba na svijetu i polako ključeve veznog reda slavnog Real uzima u svoje ruke.

U Ligue 1 je igrao za Rennes s kojim je zaradio i status reprezentativca Francuske. Sa 17 godina 9 mjeseci i 27 dana postao je najmlađi fudblaer koji je ikad obukao dres seniorskog tima Trikolora.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zahtjevi za dostupan, siguran i legalan prekid trudnoće

Mnogi nisu znali da je ova poznata pjevačica sestra Bore Đorđevića