in

Krivac za najveću krađu u historiji Lige prvaka je konačno progovorio i priznao sve!

Slatka-Tajna.Eu

Ime Toma Heninga Ovreba je zauvijek upisano u negativne stranice Lige prvaka i bivši norveški sudija se smatra za glavnog krivca u, za mnoge, najvećoj krađi u historiji elitnog takmičena.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

U revanš susretu polufinala Lige prvaka Chelsea je bio domaćin Barceloni i nakon 0:0 u prvom susretu Plavci su vodili s 1:0 goloma Michaela Essiena.

Tada je važilo pravilo gola u gostima i Barceloni je trebao podoak da dođe do finala, dok je Chelsea tražio drugo uzastopno finale.

Po žalost tadašnjih izabranika Guusa Hiddinga drugi gol nikad nije došao, a Ovrebo nije dosudio tri penala za domaće te je na sebe tako izazvao gnjev domaće publike.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Da stvar bude gora za pristalice londonske ekipe u posljednjim minutama Andrea Iniesta je zabio gol i slomio srca navijačima Chelseaja, a Barcelonine doveo u ekstazu.

Nakon 13 godina Ovrebo je odlučio da progovori o svemu. Konačno je priznao da je oštetio Chelsea i da je na neki način uz pomoć sudija Barcelona te godine postala najbolji tim na svijetu.

“Siguran sam da bi kraj meča bio mnogo lakši za nas kao sudijski tim, da nije postignut taj gol. Chelsea bi otišao u finale i njihovi navijači u pub i govorili bi da nema veze što im nisu svirani dva, tri, četiri ili pet penala jer su u finalu”, rekao je Ovrebo.

chelsea barcelona 2009 Off 71% - www.gmcanantnag.net

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Dani Alves je srušio Florenta Maloudu u kaznenom prostoru, isto je uradio i Eric Abidal Dideru Drogbi, a deset minuta prije kraja Gerard Pique je igrao rukom kao da igra košarke. Ali Ovrebo tada nije dosuio niti jedan penal.

Posljednji sporan detalj desio se nakon gola Initeste. Micahel Ballack je šutirao i pogodio Samuela Eto’oa u ruku, ali opet penala nije bilo.

“Mislim da navijači Chelseaja nisu korektni kada traže četiri ili pet penala, ali svi znaju da je prema pravilima fudbala morao biti dosuđen minimalno jedan penal”, rekao je Ovrebo.

“Da sam imao VAR u tom meču siguran sam da bi neke odluke bile drugačije, ali ne mogu ići okolo i misliti o svom nastupu kad sam dao najbolje od sebe.”

Ovrebo se suđenjem prestao baviti 2013. godine. Trenutno živi u Oslu i zaposlen je kao psiholog u lokalnoj školi za sportsku nauku.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Političko uslovljavanje obrazovanja u BiH

POLA GODINE OD SMRTI MARINKA ROKVIĆA: Emotivan prizor na grobu legendarnog pjevača