in

Real ima šampionski DNK! Kraljevi su drugi finalisti Lige prvaka

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri Real Madrida savladali su u revanš susretu UEFA-ine Lige prvaka nakon produžetaka ekipu Manchester Cityja rezultatom 3:1 i sa ukupnih 6:5 izborili plasman u finale. Tamo će se u velikom derbiju sastati sa Liverpoolom 28. maja.

Kraljevi su prijetili u četvrtoj minuti susreta i to preko Benzeme. Carvajal je sjajno centrirao sa desne strane, ali je Francuz šutirao veoma loše glavom.

U 12. minuti viđena je nova prilika za Real. Ovoga puta je Valverde centrirao, a Benzema ponovo šutirao glavom preko gola.

Večeras blijedi De Bruyne pokušao je u 15. minuti, ali je Courtois odbranio njegov udarac.

I nakon pokušaja Belgijanca Građani su se podigli. U 20. minuti prijetio je Bernardo, ali je Courtois još jednom reagovao. Tri minute kasnije šutira Jesus nakon dodavanja De Bruynea, ali njegov šut odlazi pored gola.

Prijetio je do kraja prvog dijela Kroos, ali i Benzema, međutim rezultat se nije mijenjao.

Na startu drugog dijela Madriđani su zaigrali mnogo agresivnije, Vinicus je pravio velike probleme Walkeru, ali je bio veoma loš u završnici. I Modrić je imao priliku u 52., šutirao je sjajni veznjak sa ruba kaznenog prostora, ali je Dias fenomenalno blokirao.

Nakon velikog pritiska Reala i ne postignutog pogotka stigla je kazna. Igrala se 73. minuta kada je Bernardo Silva povukao loptu, lijepo se namjestio, odbrana Real Madrida mislila da će šutirati, međutim Portugalac je odigrao na stranu za Mahreza koji silovitim udarcem matirao Courtoisa.

Izvor : Action Images via Reuters/Carl Recine

Prijetio je nakon toga i Benzema u 82. minuti, ali je njegov udarac zaustavio Ederson.

Ipak, novi veliki povratak Kraljeva – Real Madrid se vratio za samo dvije minute! Igrala se prva minuta sudijske nadoknade kada je Rodrygo nakon dodavanja Benzeme poravnao rezultat.

Nakon tog trenutka velika voda u ušima ekipe Pepa Guardiole. Samo dvije minute kasnije Asensio ostavlja povratnu za Rodryga, a Brazilac postiže fenomenalan pogodak za produžetke.

Mogao je Phil Foden ipak svoj tim poslati u finale prije kraja regularnog dijela. Izveo je “lukav” prekid iskusni Fernandinho, a Englez šutirao neometan, ali preko gola.

Tako se Real nakon preokreta protiv Paris Saint Germaina i Chelseaja još jednom vratio i izborio produžetke.

Produžeci:

Ekipa Carla Ancelottija vođena nestvarnom atmosferom na Santiago Bernabeuu krenula je silovito i na startu prvog produžetka, a prvu priliku propustio je Karim Benzema. Veoma dobro je intervenisao Courtois.

U 93. minuti penal za Real Madrid! Benzema je srušen u šesnaestercu, Benzema je preuzeo odgovornost i Benzema je donio treći gol Kraljevskoj ekipi.

City se tek vratio u finišu prvog nastavka. Cancelo je uputio sjajan centaršut, a Fernandinho sa dva metra poslao loptu pored gola.

Građani se nisu uspjeli vratiti do kraja susreta, držali su loptu u posjedu, ali bez konkretne šanse. Real je s druge strane rutinski priveo meč kraju i plasirao se u novo finale!

Real će tako u finalu igrati sa ekipom Jurgena Kloppa koja je sinoć sa ukupnih 5:2 eliminisala Villarreal, a taj meč igra se u Parizu 28. maja ove godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

U NOVOM “EXPRESSU”: Kakvi problemi muče Tifu?

ŠEMSA SE SJETILA INCIDENTA NA NASTUPU: Pala u nesvijest kada je gost sebe udario flašom u glavu