in

Novi dan, nove promjene: Ko će igrati u napadu Intera protiv Empolija?

Slatka-Tajna.Eu

Svaka utakmica kao finale

Pred Interom su još tri utakmice u Seriji A i svaka je kao finale.




E. Škorić



Inter je na dva boda od gradskog rivala, pa mora da pobijedi sve mečeve, a i to možda ne bude dovoljno. Uzdaju se Nerazzurri u nekiu kiks Milana, ali s tim da ne smije ispustiti nijedan bod do kraja.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Naredni meč aktuelni italijanski prvak igra sutra protiv Empolija na Giuseppe Meazzi. Gosti su rasterećeni, ali to može nekada da bude mač s dvije oštrice i trener Simone Inzaghi svakako poziva na oprez. Što se sastava tiče, kao i uvijek, Inzaghi ima određenih dilema.

Sprema novu rotaciju i navodno će sada startati u napadu Lautaro Martinez i Alexis Sanchez, dok će Džeko ostati na klupi, iako je s Lautarom bio starter nedavno u 2:1 pobjedi nad Udineseom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Lautaro ima 17, a Džeko 13 golova i njih dvojica uvjerljivo su najbolji strijelci kluba, ali Inzaghi od početka sezone pravi rotacije kako bi zadržao svježinu u ekipi.

Jedini igrač koji sutra nedostaje je Alessandro Bastoni koji je povrijeđen, a 23-godišnjaka će zamijeniti ili Federico Dimarco ili Danilo D’Ambrosio, što trener Nerazzurra tek treba da odluči.

Inter ima nešto lakši raspored od Milana, pa će nakon Empolija u goste Cagliariju, a zatim dočekuje Sampdoriju. Ne treba zaboraviti da Inter ima odigrati i finale Kupa Italije protiv Juventusa. Milanu slijedi teško gostovanje Veroni, domaći meč s Atalantom i na kraju gostovanje kod Sassuola.

U prilog Rossonerima ide to što se manje – više nijedan od nabrojanih timova neće boriti za veće domete na tabeli, izuzev Atalante koja je u očajnoj formi, ali koja i dalje ima šansi da izbori Evropu.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa









Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

JOVANA JEREMIĆ PROGOVORILA O AFERI S MILIJEM: Žao mi je što je on izvukao deblji kraj!

Ivana Kovač i ovoga ljeta natjerati će Vodičane na ples – Hayat Production