in

Večeras je Capoue dobio crveni karton, ali brojke koje se iza njega kriju su nevjerovatne

Slatka-Tajna.Eu


Etienne Capoue “prešao igricu”


Villarreal se večeras oprostio od učešća u Ligi prvaka. 



Poslije poraza u prvoj utakmici polufinala protiv Liverpoola (2:0), večeras su nakon preokreta izgubili i na Ceramici s 2:3 i neće se naći u finalu u Parizu.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Asistenc za oba gola Žute podmornice na ovoj utakmici bio je Etienne Capoue, a asistirao je Diji u trećoj i Coquelinu u 41. minuti.

Etienne je ranije morao pod tuš, s obzirom na to da je u 86. minuti utakmice zaradio drugi žuti karton.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Nevjerovatne brojke se kriju iza toga. Naime, Etienne je više crvenih kartona protiv engleskih ekipa, njih dva, dobio igrajući u Španiji, nego igrajući u Engleskoj sedam godina gdje je dobio samo jedan.

Ovaj 33-godišnji Francuz je igrajući za Watford dobio 12. aprila 2018. godine direktan crveni karton u porazu od Leicestera (2:0) nakon kojeg je bio suspendovan tri utakmice Premiershipa i propustio duele protiv Cityja, Evertona i Cardiffa.

Osim večerašnjeg isključenja, Capoue je isključen i prošle sezone u polufinalu Evropske lige i to u prvoj utakmici protiv Arsenala (pobjeda 2:1) kada je drugi žuti karton zaradio u 80. minuti. Propustio je revanš, a u finalu je slavio pobjedu protiv još jednog engleskog kluba – Manchester Uniteda i podigao trofej Evropske lige.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa










Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Nova era polarizacije medijskih sloboda

RAT UŽIVO: Žestoka ruska ofanziva na Donbas, odbijeno 12 napada