in

Navijači Šturma se oprostili od Ivice Osima

Slatka-Tajna.Eu

​Ivica Osim je u nedjelju preminuo u 81. godini života u austrijskom Gracu, a navijači Šturma su se večeras oprostili od svog bivšeg trenera.

Velik broj navijača Šturma stigao je večeras ispred i na “Merkur Arenu” gdje je organizovana komemoracija povodom smrti Ivice Osima, a navijači su imali mogućnost i da se upišu u knjigu žalosti.

Reflektori na stadionu u Gracu su se upalili 19:09 sati (godina osnivanja Šturma je 1909.) i svijetlili su tačno 81 minutu u čast Ivice Osima.

Tekstopisac i pjevačica porijeklom iz BiH Selma Adžem i njen bend The Sound su izveli pjesmu “Ima neka tajna veza” na početku komemoracije za Ivicu Osima.

Na led ekranima na stadionu Šturma prikazan je lik Ivice Osima, a njegov lijes je postavljen na samu sredinu.

Prikazan je i film o Osimovim uspjesima sa Šturmom, da bi nakon toga uslijedio aplauz blizu 4.000 navijača koji su bili prisutni večeras na stadionu u Gracu.

Navijači Šturma su zapalili baklje i skandirali Ivici Osimu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Inače, Osim je predvodio Šturm od 1994. do 2002. godine.

Dva puta je bio šampion Austrije sa timom iz Graza, osvojio po tri Kupa i tri Superkupa Austrije, a Šturm je u njegovom mandatu igrao i grupnu fazu Lige Šampiona.

Godine 2009. je izabran za trenera stoljeća u Šturmu i počasni je građanina Graca.

Ivica Osim će biti sahranjen u Sarajevu, a uskoro će biti poznati datum i mjesto sahrane.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Baba djevojka bolje da osnuje porodicu umjesto što rastura tuđe: Tamara odgovorila Kaći: Ljubavnice su isto ku.ve – Senzacija

BILJANA SEČIVANOVIĆ NE VJERUJE U ASTROLOGIJU: Ne dam da mi gledaju u šolju