in

Sve snage usmjerili ka Ligi Evrope: Porazi Eintrachta i RB Leipziga

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri Bayera iz Leverkuzena i Borussije iz Menhengladbaha ostvarili su pobjede protiv Eintrachta (2:0) i RB Leipziga (3:1) u posljednjim utakmicama 32. kola njemačke Bundeslige.

Farmaceuti na svojoj Bay Areni rutinski odradili posao protiv gostiju iz Frankfruta.

Kako ekipa Eintrachta u četvrtak igra revanš meč polufinala Lige Evrope protiv West Hama trener Oliver Glazner odmarao je veliki broj igrača. Na teren je od početka poslao samo trojicu startera iz prethodnog meča sa Englezima.

Bayer je poveo u 18. minutu nakon brze akcije Schicka, asistenta Diabyja i Paulinha koji je poslao loptu ispod nogu golmana Kevina Trappa. Bio je to četvrti bundesligaški gol u sezoni za 21-godišnjeg Brazilca.

Drugi strijelac Bundeslige i prvi Bayera češki internacionalac Patrik Schick prvi put je mrežu gostiju zatresao u 33. minutu, ali je tada VAR prijavio ofsajd poziciju. Međutim, u 51. minutu je provjera uvrdila da je sve bilo regularno i Farmaceuti su poveli sa 2:0. Ponovo je asistenciju upisao odlični Francuz Moussa Diaby.

Izvor : REUTERS/Thilo Schmuelgen

U drugom meču večeri Borussia je u Menhengladbahu savladala goste iz Leipziga sa 3:1.

Poput Eintrachta i ekipu RB Leipziga u četvrtak čeka revanš u Ligi Evrope protiv Glazgow Rangersa i također se nije proslavila u ovom bundesligaškom meču.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Domaći tim je od 64. minuta ostao sa deset igrača pošto je crveni karton dobio švicarski internacionalac Niko Elvedi. Ali ni to ga nije spriječilo da ostvari trijumf.

Golove su postigli Breel Embolo u 17. i Jonas Hoffman u 45+2 (na asisternciju Embola) i 77. minutu za Leverkuzen, Kristopher Nkunku u 36. minutu za RB Leipzig.

Šampion Bayern je odavno obezbijedio novu titulu, desetu uzastopnu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Mihajlović napustio bolnicu, emotivna poruka njegove supruge Arijane

Nemanja Matić se oprostio od Old Traforda, ovacije 73.000 ljudi