in

Miami vodi protiv 76-ersa: Herro junak Heata, Brada nije bio na nivou

Slatka-Tajna.Eu

Košarkaši Miami Heata poveli su sa 1-0 u seriji polufinala Istočne konferencije. Ekipa Erika Spoelstre u noći između ponedeljka i utorka je u domaćoj „FTX Areni“ rezultatom 106:92 porazila Philadelphia 76-erse, za koje zbog povrede nije igrao najbolji strijelac regularne sezone Joel Embiid.

Embiid nije igrao zbog frakture kosti očne duplje, koju je zadobio u šestoj utakmici serije sa Torontom, a u ekipi sa Floride nije bilo Kylea Lowryja (zadnja loža, treći meč zaredom), dok se posle jedne utakmice pauze zbog povrede kolena vratio Džimi Batler.

Miami je bio bolji rival tokom čitavog duela i nije bio u prednosti samo tokom kratkog perioda krajem druge i početkom treće četvrtine. Odlična odbrana Spoelstrine ekipe, najboljeg tima na Istoku u regularnom toku sezone, u ogromnoj mjeri ograničila je napad Sixersa.

Na kraju je Miami uspio da ima i više od 20 poena prednosti u posljednjem kvartalu i bez drame „zatvori“ duel.

Najbolji kod pobjednika bio je bek Tyler Herro. Bio je to drugi najbolji play-off nastup u karijeri za 22-godišnjeg Amerikanca, koji je nekoliko dana pred ovaj duel bio bolestan, ali je na dan utakmice ujutru došao u halu kako bi se stoprocentno pripremio. To se ispostavilo kao ispravan potez – Heroo je ušao sa klupe i duel završio sa 25 poena (9/17 iz igre) i 7 asistencija.

Herro je trojke šutirao 4/6, dok su svi ostali akteri ovog duela van linije 7,26 metara šutirali tek 11/64.

„Tyler je veliki radnik, neumoran je“, izjavio je Erik Spoelstra, Herroov trener.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Odličan je kod Miamija bio i Bam Adebayo sa 24 poena (8/10 iz igre, 8/8 penali), 12 skokova, 4 asistencije i 2 ukradene lopte. Jimmy Butler je dodao 15 poena (5/16 iz igre) i 9 skokova, a PJ Tucker i Max Strus po 10 poena.

U sastavu Doca Riversa na potrebnom nivou nije bio nekadašnji MVP James Harden – „Brada“ je postigao 16 poena (5/13 iz igre, 4/4 bacanja), imao je 9 skokova i po 5 asistencija i ukradenih lopti.

Najbolji je u ekipi iz Pennsylvanije bio Tobias Harris – postigao je 27 poena (11/18 iz igre), a pratio ga je Tyrese Maxey sa 19 poena.

Idući meč serije igra se takođe na Floridi, na programu je u noći između srijede i četvrtka od 1.30 sati po srednjoevropskom vremenu.

U drugom polufinalu Istoka sastaju se Boston i Milwaukee, a aktuelni prvaci Bucksi vode sa 1-0 u seriji, koja se igra na četiri pobjede.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža TwitterFacebook i UŽIVO na ovom linku.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NIKOLINA ĐEKANOVIĆ O “ZVEZDAMA GRANDA”: Život sam podredila takmičenju

NAPRAVILA JE HIT NA POČETKU KARIJERE: Ana Bebić ne voli moderne promocije pjesma preko interneta