in

Ko je kriv? Istraga protiv Richarlisona zbog bacanja baklje

Slatka-Tajna.Eu

Fudbalska Asocijacija (FA) Engleske i Everton najavili su istragu povodom incidenta u kojem je brazilski fudbaler Richarlison bacio baklju na meču protiv Chelseaja.

Golgeter Evertona je u 46. minutu postigao gol vrijedan pobjede protiv favorita Chelseaja (1:0), a dok je slavio uzeo je baklju sa terena i bacio je prema tribinama Goodison parka.

FA Engleske je zbog toga najavila istragu, a iz Evertona tvrde da je njihov fudbaler samo vratio baklju, koji je neki nesavjesni navijač ubacio na teren. Pojedini mediji su objavili da je navodno riječ o navijaču Liverpoola, koji je želio da napakosti komšijama.

“Razmotrit ćemo situaciju, ali što se nas tiče, Richarlison je samo pokušao da izbaci baklju sa terena“, kažu iz Evertona.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Izvor : Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

Pirotehnika je zabranjena na fudbalskim stadionima u Engleskoj, ali u posljednje vrijeme sve se češće događa da se baklje pojave na tribinama. I ne samo tamo. FA Engleske je u februaru ispitala mladog fudbalera Liverpoola Harveya Elliotta nakon što je na Wembleyu sa crvenom bakljom slavio pobjedu nad Chelseajem u finalu Carabao Liga kupa Engleske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Divna gesta Ziljkića: Navijač mu na kartonu napisao poruku, a Zmaj mu ispunio želju

Sebija se pohvalila kako je kuhala za svoju porodicu