in

Inter slavio u Udinama i ostao u borbi za titulu: Džeko zamijenjen u finišu

Slatka-Tajna.Eu

Pobijedio je Milan, uzvratio je Inter. Šampionska trka između gradskih rivala u Seriji A se nastavlja nesmanjenim intenzitetom, poslije pobjede Intera u gostima protiv Udinesea u 35. kolu 2:1.

Nije dopustio aktuelni šampion još jedan kiks i priliku da Milan posljednja tri kola dočeka sa četiri ili pet bodova prednost. Silovito je krenula četa Simonea Inzaghija na Friuliju i već u 12. minutu povela preko Ivana Perišića.

U 39. minutu Edin Džeko je pao u šesnaestercu, a na asistenciju VAR sudija je dosudio najstrožu kaznu za Inter. Lautaro Martinez je pogodio stativu, ali je imao sreće da mu se lopta odbije na glavu i zatresao je mrežu za 2:0.

Pokušao je Udinese u nastavku nešto da napravi. Čak je uspio da smanji golom Pussetta u 72. minutu. Arturo Vidal je u 79. minutu zatresao mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda i najavljena je drama. Napadao je Udinese, ali ipak nije uspio ozbiljnije da ugrozi fudbalere Intera, koji su ostvarili veoma važnu pobjedu i ostali na dva boda manje od Milana.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kapiten reprezentacije BiH igru je napustio u 75. minutu kada ga je zamijenio Joaquin Correa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Upaljeni reflektori na “Grbavici” u čast Ivice Osima

Jovana Jeremić u šemi sa misterioznim muškarcem: Voditeljka uhvaćena u njegovom društvu! – Senzacija