in

Ajntraht i Lajpcig poraženi u Bundesligi pred revanš mečeve Lige Evrope

Slatka-Tajna.Eu

Jedini preostali predstavnici Bundeslige u evropskim takmičenjima za sezonu 2021/22 Ajntraht iz Frankfurta i RB Lajpcig doživjeli su neuspjehe u 32. kolu Bundeslige.

Poraz će sigurno više boljeti ekipu Lajpciga, koja je na gostovanju Borusiji Menhengladbaha ostala bez ijednog boda, pošto su domaći slavili sa 3:1.

Lajpcig se bori za Ligu šampiona preko Bundeslige, kao i preko Lige Evrope, a ovim porazom ekipa Domenika Tedeska ostala je na jedan bod ispod pozicije koja vodi u najelitnije evropsko takmičenje.

Borusija je povela preko Brija Emboloa u 17. minutu, ali je izjednačio Kristofer Nkunku u 36. minutu. Jonas Hofman je u nadoknadi prvog dijela igre vratio prednost na stranu svoje ekipe, a nakon direktnog crvenog kartona za Nika Elvedija djelovalo je da Lajpcig ima dobre šanse da izbjegne poraz.

To se nije desilo, već su domaći samo još ubjedljivije došli do pobjede drugim golom Hofmana u 77. minutu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Leverkuzen je rutinski savladao Ajntraht rezultatom 2:0 i sada “farmaceute” dijeli samo korak od direktnog plasmana u Ligu šampiona.

Golove za pobjednički sastav postigli su Paulinjo i Patrik Šik.

Ovaj poraz ne boli pretjereno sastav iz Frankfurta, pošto svakako ne mogu do pozicije koja vodi u Evropu i jasno je odavno da je ekipa Ajntrahta sve karte bacila na učešće u Ligi Evrope, gdje je u prvom meču polufinala slavila protiv Vest Hema u Londonu rezultatom 2:1, prenosi Telegraf.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

GLEDAJ SVOJA POSLA, ŽENO, NISI MI MAMA: Karleuša objavila stranice dnevnika svoje kćerke Nike – Senzacija

Treba li strahovati od Putinovih neracionalnih poteza?