in

Tvitnuo da želi da upozna Tanjevića, legendarni Boša ga pozvao na kafu

Slatka-Tajna.Eu

TRST – Legendarni košarkaški trener Bogdan Tanjević, čuveni Boša, koji je osvojio Evroligu sa Bosnom davne 1979. godine, pored košarkaškog znanja plijeni i ljudskim vrlinama, a jednu je pokazao i nedavno.

Naime, jedan poštovalac njegovog rada, izvjesni Ivan Ašanin, na Twittteru je objavio tvit u kom je rekao da se nalazi u Trstu, a da bi od svih znamenitosti ovog grada volio da upozna upravo Bogdana Tanjevića.

Na njegovo iznenađenje, ali i iznenađenje čitave javnosti, Bogdan Tanjević se javio na ovaj tvit, odgovorio je i rekao Ivanu gdje bi mogli da se nađu kako bi popili kafu i popričali.

Tanjević je na ovaj način uljepšao Ivanovu posjetu, dok je svojim rezultatima uveselio i mnogo šire narodne mase.

Bogdan Tanjević je u svojoj karijeri predvodio ekipu Bosne, s kojom je i načinio najveći uspeh osvojivši Evroligu, a kasnije i još dvije titule šampiona države. Bio je i šampion Italije sa Milanom, odnosno Francuske sa Asvelom, ali i Turske sa Fenerbahčeom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Osvojio je i šampionat sa ekipom Budućnosti iz Podgorice, dok je osvajao i odličja u reprezentativnim vodama. Sa reprezentacijom Italije je osvojio Evrobasket 1999. godine, sa Jugoslavijom je bio vice-prvak Evrope 1981. godine, osvojio je i srebro sa Turskom na Evrobasketu 2010. godine, a takođe je i bio šampion Juniorskog Evropskog prvenstva sa Jugoslavijom 1974. godine.

Kada se podvuče crta, Boša Tanjević stvarno zaslužuje epitet jednog od najboljih trenera sa ovih prostora.

(Telegraf.rs)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Vučić u Donjoj Gradini: Pokušam da nađem uzroke ovog zla, ali ne uspjevam

Za koga je u Republici Srpskoj Dodik ‘bog’