in

Ko je bio Mino Rajola, od pica majstora do najmoćnijeg agenta svijeta

Slatka-Tajna.Eu

Fudbalski svijet potresla je vijest da je preminuo najmoćniji fudbalski agent svijeta, Mino Rajola (54).

Rajola je prema procjenama mnogih fudbalskih stručnjaka bio posljednjih godina najmoćniji svjetski fudbalski agent i na toj poziciji je pretekao agenta Kristijana Ronalda Žorža Mendeša.

Dovoljno je i vidjeti koji su sve igrači o kojima vodi britu brigu Rajola i shvatiti zašto je izazivao pažnju i zašto ga smatraju najmoćnijim agentom. Proslavio se zbog saradnje sa Zlatanom Ibrahimovićem, za koga je bio posebno vezan i čiji je agent bio do danas.

Pored Ibre, u njegovoj agenciji se vodi briga o Halandu, Donarumi, De Lihtu, Pogbi, Veratiju, De Fraju, Gravenbehu, Lozanu, Kinu, Mikitarijanu… Takođe, u svojim redovima imao je i neke od najtalentovanijih mladih igrača koji će tek pokazati kakva su budućnost svetskog fudbala. Ovdje pogledajte i čitav spisak njegovih klijenata.

Njegova životna priča je takva da će se sasvim sigurno o njemu snimiti i film. Rajola je kao srednjoškolac uplovio u fudbalske vode u Holandiji, gde se 1968. godine preselio sa roditeljima iz Italije. Imao je samo godinu dana kada je stigao u Harlem gdje mu je otac batalio posao automehaničara i otvorio piceriju. Ni slutio nije da će mu sin odatle započeti strmoglavi uspijeh.

Svakog petka uveče sto u njegovoj piceriji bio je rezervisan za predsednika fudbalskog kluba Harlem gde je Rajola pomalo bivstvovao u momentima dok se školovao. Poznanstvo sa predsjednikom davalo mu je za pravo da razgovaraju o fudbalu gdje je 19-godišnji Rajola davao neke odlične predloge za klub. Toliko dobre da mu je ponuđen posao sportskog direktora.

Međutim, zbog sukoba sa jednim članom uprave nije se dugo zadržao u Harlemu. Po napuštanju posla probao se u agenciji ”Sport Promotion” koja je u to vrijeme držala pod svoje nekoliko poznatih fudbalskih imena. Nakon što se upoznao sa, ispostaviće se kasnije, svojim životnim putem Rajola je zaradio prvi novac. Agencija je imala udjela u odlasku Denisa Bergampa i Vima Jonka u Inter iz Milana, a ”parče torte” bilo je rezervisano i za Rajolu. Na račun se slilo oko 14 milona evra.

Rajola je još neko vrijeme bio član ove agencije, prodao nekolicinu fudbalera, dok nije odlučio da samostalno započne posao. Osnovao je ”Intermeco”, prvu od svoje tri firme. A prvi samostalan posao mu je bio nevjerovatan. Prodao je Pavela Nedveda Laciju 1996. godine za nešto više od 1,6 miliona evra, da bi o vezisti vodio računa i kada je za 34 miliona prešao kasnije prešao u Juventus.

Ubrzo se grupisao na tri kluba – Ajaks, Milan i PSŽ gde je godinama unazad prodavao fudbalere kao što su Maksvel, Mido, Robinjo, Van Bomel, Emanuelson i drugi. Ali niko mu nije donio toliko novca kao Zlatan Ibrahimović koji bio ”zlatna koka”. Možemo reći i prijatelj, jer je Rajola imao veliki uticaj u karijeri švedskog napadača.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuSa Ibrahimovićem je i ljetovao, a paparaci su ih svojevremeno i slikali kada je ljetovao sa Ibrahimovićem i njegovom porodicom na jahti.

Samo na transferima Zlatana Ibrahimovića tokom karijere zaradio je 180 miliona evra. Živio je u Monte Karlu odmah do čuvenog kazina. Govorio je pored engleskog holandski, španski, francuski, njemački, portugalski i italijanski.

Interesantno je i da je kupio kuću najozloglašenjijeg kriminalca u istoriji, Al Kaponea, koju je u Majamiju pretvorio u pravi raj, a koštala ga je 8,5 miliona evra.

(Telegraf)


Povezana vijest: Preminuo Mino Rajola

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

IVA GRGRURIĆ KRIJE DEČKA: Proradila bi sujeta da vide koliko je lijep

Karleuša je sluđena, teška je: Sin Marine Tucaković otkrio tajne estrade, Nataša Bekvalac je oživjela njegovu pokojnu majku! – Senzacija