Categories: Novosti

Sada i zvanično: Rangnick nakon Uniteda preuzima Austriju

Njemački trener Ralf Rangnick će nakon Manchester Uniteda i definitivno preuzeti fudbalsku reprezentaciju Austrije. O ovome se pisalo još u četvrtak i sam Rangnick nije želio da potvrdi niti da opovrgne ovu vijest, ali je u petak Fudbalski savez Austrije potvrdio da ima novog selektora.

Njemački stručnjak će biti u Manchester Unitedu do kraja aktuelne sezone, da bi odmah sa “Old Trafforda“ došao u Austriju gdje će pripemati ekipu za prve mečeve u Ligi nacija. Austrijanci treba u maju da počnu takmičenje u grupi u kojoj su još sa Hrvatima, Dancima i Francuzima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Ugovor je potpisan na dvije godine, a ako se ekipa kvalifikuje za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine, onda će se ugovor produžiti automatski i za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026.

“Čast mi je da budem selektor. Posebno sam uzbuđen zbog učešća na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj sa mladim timom hladnim uspjeha“, rekao je Ralf Rangnick.

On je također potvrdio da će ostati u Unitedu do kraja sezone kada će tu ekipu preuzeti Erik Ten Hag. Ralf je još ranije u United došao i to kao privremeno rješenje. Prije Uniteda on je bio direktor u Lokomotivi iz Moskve, a radio je i u Leipzigu, Schalkeu, Hoffenheimu, Hannoveru, Stuttgartu, Ulmu, Rotlingenu.

Oznake


Redakcija

Recent Posts

Tri žene zaražene HIV-om tokom vampirskog tretmana (VIDEO)

SANTA FE - Kod tri žene u SAD-u dijagnostikovana je HIV infekcija nakon što su…

1 sat ago

Partizan smijenio Igora Duljaja

Kuva u Partizanu danima, ma, nedjeljama unazad. Gubitak prve pozicije na tabeli, slaba igra tima,…

2 sata ago

Godinu dana od tragedije u Beogradu: Nedostatak empatije najviše pogađa

Arhivska fotografijaFoto: HTV / HRTGodinu dana nakon stravičnog događaja u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar",…

2 sata ago

Radite iz jedne od najlepših zemalja na svijetu

Sa svojim uzbudljivim gradovima i zadivljujućim obalama, Turska, jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svijetu,…

3 sata ago

Sari na pragu novog posla

Mauricio Sari je bez posla od kada je u martu napustio Lacio, ali vjerovatno će…

4 sata ago

Rezolucija o Srebrenici potrebna BiH i Srbiji, poručila u UN-u predsjednica udruženja Majki Srebrenice

"Preživjela sam genocid, ubijeno mi je 22 člana moje uže familije. Među njima je moj…

4 sata ago