in

Sada i zvanično: Rangnick nakon Uniteda preuzima Austriju

Slatka-Tajna.Eu

Njemački trener Ralf Rangnick će nakon Manchester Uniteda i definitivno preuzeti fudbalsku reprezentaciju Austrije. O ovome se pisalo još u četvrtak i sam Rangnick nije želio da potvrdi niti da opovrgne ovu vijest, ali je u petak Fudbalski savez Austrije potvrdio da ima novog selektora.

Njemački stručnjak će biti u Manchester Unitedu do kraja aktuelne sezone, da bi odmah sa “Old Trafforda“ došao u Austriju gdje će pripemati ekipu za prve mečeve u Ligi nacija. Austrijanci treba u maju da počnu takmičenje u grupi u kojoj su još sa Hrvatima, Dancima i Francuzima.

Ugovor je potpisan na dvije godine, a ako se ekipa kvalifikuje za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine, onda će se ugovor produžiti automatski i za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026.

“Čast mi je da budem selektor. Posebno sam uzbuđen zbog učešća na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj sa mladim timom hladnim uspjeha“, rekao je Ralf Rangnick.

On je također potvrdio da će ostati u Unitedu do kraja sezone kada će tu ekipu preuzeti Erik Ten Hag. Ralf je još ranije u United došao i to kao privremeno rješenje. Prije Uniteda on je bio direktor u Lokomotivi iz Moskve, a radio je i u Leipzigu, Schalkeu, Hoffenheimu, Hannoveru, Stuttgartu, Ulmu, Rotlingenu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Karleuša bi ove fotografije najradije zapalila da može: Pogledajte kako je izgledala na početku karijere!

Marijanini bližnji se oglasili povodom njenog nestanka: Povukla se, brinula je za budućnost svoje djece, najsretnija bila sa njim – Senzacija