in

Rano je izgubio majku, prodavao vodu da preživi, a onda je zaludio Evropu

Slatka-Tajna.Eu

Nigerijski napadač Viktor Osimen (23) danas je jedan od najtraženijih napadača na svijetu.

Ovoga ljeta za usluge ofanzivca Napolija će se boriti prije svih Mančester Junajted koji je navodno spreman iskeširati 100 miliona evra, no u igri su takođe Arsenal i Njukasl, ali i drugi brojni evropski velikani.

Nigerijac uživa u sjajnoj sezoni u Napoliju za koji je postigao 16 golova u svim takmičenjima. Kakav je Viktor imao životni put možda je i zaslužio da se danas za njega otimaju najbogatiji klubovi svijeta. Put do slave bio je sve samo ne lagan. Odrastao je u Lagosu, a kao  vrlo mali ostao je bez voljene majke. Kada je njegov otac ostao bez posla, Viktor i njegovih petoro braće i sestara bili su primorani da izađu na ulicu kako bi pomogli porodici da sastavi kraj s krajem.

Ambiciozni fudbaler, koji je obožavao Didijea Drogbu i živio u dresu Čelsija kao tinejdžer, stajao bi u saobraćaju i prodavao boce vode vozačima. Osimen je bio toliko mlad kada mu je umrla majka, da se sjeća samo mjeseca, a ne godine. Još 2019. je rekao za “Frans Fudbal”:

“Izgubio sam mamu u oktobru, ne sjećam se ni godine. Bio sam mali. Tri mjeseca kasnije moj otac je ostao bez posla. Bilo je jako teško za našu porodicu. Moj brat je prodavao sportske novine, moja sestra pomorandže na ulici i ja, flaširanu vodu u Lagosu usred saobraćaja. Dio mog života je bila borba, da preživim. Ali to je sve što sam danas na kraju. Teško je sve to klasifikovati, ali svaki događaj je stvorio moju ličnost”, rekao je danas ubitačni napadač.

Gledanje fudbala i Premijer lige, posebno Čelsija, dalo je Osimenu nadu za bijeg i san. Godine 2015., sa samo 15 godina, pozvao ga je bivši krilni igrač Barselone Emanuel Amunike da trenira sa nigerijskim U-17 timom gdje je pokazao sav raskoš, sa svojom generacijom osvojio je SP u Čileu. To je bio poziv za evropske klubove da krenu u lov na novu nadu svjetskog fudbala. Željeli su ga Arsenal, Man. Siti i Totenhem, ali je odlučeno da preseli u Njemačku i obuče dres Volfsburga koji je imao partnerstvo sa “Ultimate Strikers Academy” za koju je igrao Nigerijac.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Kada sam potpisao za Volfsburg, nisam kupio ništa za sebe. Odmah sam kupio kuću u Lagosu za svog oca. Dao sam novac svojoj braći i sestrama, a danas su svi dobro u poslu. Raduje me što znam da imaju dovoljno za jelo”, rekao je Viktor.

Fudbalsko ime stvorio je u Francuskoj obzirom da je u Njemačkoj imao dosta problema sa povredama. Pozajmljen je belgijskom Šarloi u kojem je postigao 20 golova u 36 utakmica, što je bio znak da mora dalje. Šarloa je iskoristio svoje pravo da potpišu Osimena na kraju posudbe za nekih 3.5 miliona evra, ali su brzo namirisali brzu zaradu, su mjesec dana kasnije odlučili da ga prodaju Lilu za preko 20 miliona evra.

Bio je sve bolji i bolji. Postigao je dva gola na svom debiju u pobjedi nad Nantom, kao i prvi gol protiv voljenog Čelsija u Ligi šampiona. Danas trene mreže u Italiji. Napoli nije štedio, te ga je 2020.godine doveo za rekordnih 70 miliona evra, čime je postao do tada najskuplji afrički fudbaler svih vremena. Uslijedila je nova bol u njegovom životu, samo nekoliko mjeseci nakon transfera, izgubio je i oca Patrika. Za Osimena, bilo je žalosno da njegovi roditelji nisu bili u blizini kako bi svjedočili njegovom nevjerovatnom postignuću.

“Mama i tata su sigurno ponosni”, napisao je na Tviteru nedugo nakon što je ostao bez drugog roditelja.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Mladen Vuletić i Jelena Pešić oduševili sve fotografijom bebe

Vlasnici klubova bijesni! Darko na nastupe dolazi pijan i dr.giran: U Austriji tražio 11.000 eura, pa izbio skandal – Senzacija