in

Gradonačelnik Goražda za N1: Cijeli grad je zatvoren, ostajemo koliko treba

Slatka-Tajna.Eu

Ernest imamović, gradonačelnik Goražda za N1 opisao je situaciju u ovom gradu, kako kaže – više od hiljadu građana je na ulicama i da je jedini zahtjev da trenutna uprava Ginex Goražde ostane na poziciji uprkos odluci Vlade FBiH da ih razriješi prije isteka mandata. Imamović poziva premijera FBiH Fadila Novalića i cijelu Vladu FBiH da što prije dođu u Goražde.

Kako je za N1 kazao Imamović, Ginex je kompanija u rangu sa svjetskim Mercedesom i da nikome u ovom gradu nije jasno zbog čega se traži da direktorica ove kompanije bude smijenjena.

“Radnici koji tamo rade, čitav pogon je vani. Radnici žele da noće, ne žele takvu vrstu odnosa Vlade FBiH prema Ginexu. Radnici traže da oni dođu  i red je kada nekoga smjenjujete da ga pogledate u oči i kažete razloge sa argumentima”, rekao je Imamović.

Izvor : Izvor: Ernest Imamović

Mnoge kompanije u FBiH čiji je vlasnik ovaj entitet posluju sa gubitkom, što nije slučaj sa GInexom ali njihove uprave su i dalje tu. Ginex je imao 11 miliona dobiti prošle godine ali se ipak išlo u smjenu uprave, navodi gradonačelnik Goražda.

“Radnici će ostati koliko god treba, dan, dva pet, Cjelokupni grad je zatvoren. Ja mislim poslije nekadašnjih demonstracija, većih nije bilo u cijeloj BiH”,  ističe Imamović.

Izvor : Izvor: Ernest Imamović

Na kraju, Imamović je rekao da je Gradsko vijeće jednoglasno pružilo podršku upravi Ginexa te navodi da na protestima nije vidio premijerku ovog kantona Aidu Obuću.

Sindikat Ginexa u reakciji navodi razloge odnosno povod za smjenu uprave Ginexa te su naveli da je jedan od njih iskorištavanje trenutne pozicije Ginexa kako bi se prodaja trenutno najtraženijih proizvoda u svijetu – inicijalne kapisle za municiju za malo oružje preusmjerila sa dugogodišnjih kupaca na novonastale kompanije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

NEPONOVLJIVA I JEDINSTVENA: Josipa Lisac oduševila u BKC-u

DRUGARICA NESTALE MARIJANE O POSLJEDNJEM RAZGOVORU SA NJOM: Rekla mi je rečenicu koju ne znam kako da protumačim… – Senzacija