in

Ugašen je poznati klub, sve što je posjedovao mu je sravnjeno sa zemljom

Slatka-Tajna.Eu


Tokom postojanja osam puta mijenjao ime


Preko noći je prestao da postoji klub koji je tokom postojanja u osam navrata mijenjao ime. 



Ruska inazija na Ukrajinu traje već mjesecima, a sportski kolektivi počinju da osjećaju posljedice, a neki su primorani da se ugase.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Izvještaji ukrajinskih medija govore da je s postojanjem prestao Mariupol FC te je jedino preostalo sačekati zvaničnu potvrdu.

Mariupol je grad u kojem već sedmicama traju najžešće borbe ukrajinskih i ruskih snaga, a kompletna sportska infrastruktura je sravnjena sa zemljom.

Uslijed bombardovanja sve klupske prostorije su uništene i jednostavno Mariupol je primoran da prestane s funkcionisanjem.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Ovaj klub je osnovan 1962. godine, a već je prije osam godina bio primoran da igrana neutralnom terenu kada da su se separatisti pobunili u regiji Donbas.

Jedno vrijeme je svoje mečeve igrao u Dnipru, da bi nakon toga nastupao na stadionu Volodymyr Boyko koji je bio udaljen svega 100 kilometara od linije razdvajanja.

Početak agresije u martu i svega što je uslijedio je jednostavno natjerao sve u klubu da se odluče za najtužniju moguću odluku te ugase klub.

Inače, ovaj klub je tokom prošlosti u čak osam navrata mijenjao ime. Prvo se zvao Azovstal, a ljubiteljima fudbala je poznat po imenu Illichivets kojeg je nosio od 2002. do 2017. godine. Od tada pa do gašenja se zvao FC Mariupol.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa











Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

“BARBARA SVE VRIJEME PLAČE, NE IZLAZI IZ STANA!” Isplivali detalji raskida – pobijesnila zbog Lazićevog hapšenja – Senzacija

ZAIGRALA NA KARTU PROVOKACIJE: Anastasija Ićurup snima pjesmu nakon napuštanja “Zvezda Granda”