in

Plenković predstavlja nove ministre u Saboru

Slatka-Tajna.Eu

Rasprava o iskazivanju povjerenja Anji Šimpragi

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Premijer Andrej Plenković potvrdio je jučer da će nova potpredsjednica Vlade biti Anja Šimpraga, Davor Filipović bit će novi ministar gospodarstva i energetike, a Marin Piletić – rada, mirovinskog sustava i socijalne skrbi. Kandidate će danas saslušati mjerodavni saborski odbori, a sutra se očekuje da budu potvrđeni. 

Uživo pratite sjednicu Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav na kojoj se raspravlja o kandidatkinji Vlade RH za dužnost potpredsjednice Vlade Anji Šimpragi:

– Sve počinje u 8.30 kad će na sjednicu Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav doći Anja Šimpraga, no ne više kao saborska zastupnica, nego kao kandidatkinja za potpredsjednicu hrvatske Vlade. Dolazi u pratnji predsjednika Vlade koji će je predstaviti članovima Odbora. Isto će, već pola sata kasnije, proći i Davor Filipović, a zatim i Marin Piletić. No to ne znači da će u sat i pol, dva sve završiti. Dok će premijer ići s Odbora na Odbor, potencijalni ministri odgovarat će na pitanja članova Odbora i zastupnika koliko god to bude trebalo i koliko god to bude trajalo. Slijedi samo glasanje u Saboru, što je dogovoreno za sutra u podne, izvijestila je Tatjana Munižaba iz Hrvatskog sabora.

– Rasprave više u sabornici na plenarnoj sjednici o novim ministrima nema jer poslovnik Hrvatskog sabora propisuje da se rasprava u sabornici može održati samo kada je riječ o izboru nove vlade, a to je nakon parlamentarnih izbora. Sve ostale promjene koje se događaju, a dosad ih je bilo 35 u mandatu Andreja Plenkovića odvijaju se na ovaj način pa će tako i 36., 37., 38. A nakon što se sutra utvrdi da imaju potvrdu najmanje 76 zastupnika, novi ministri će odmah i prisegnuti, što znači da odmah mogu i preuzeti nove dužnosti, istaknula je.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Aktualna saborska zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga nova je potpredsjednica Vlade i na tom mjestu zamjenjuje Borisa Miloševića. HDZ-ov Davor Filipović dolazi umjesto dosadašnjeg ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, a HDZ-ov saborski zastupnik Marin Piletić dolazi na mjesto Josipa Aladrovića, ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PJEVAČ ZORAN VANEV JE DOKTOR PRIRODNE MEDICINE: Napustio sam muziku jer mi se muči od elitnih pjevača

Prljava igra Hasana Salihamidžića nije uspjela: Fudbaler odbio Bayern jer je već dao riječ Borussiji