in

POSLANICA BRITANSKOG PARLAMENTA PAULINE LATHAM OBE POSJETILA BOSANSKOHERCEGOVAČKI CENTAR U DERBIJU

Slatka-Tajna.Eu

Jučer je poslanica britanskog parlamenta ,Pauline Latham OBE,  imala zadovoljstvo posjetiti bosanskohercegovački centar u Derbiju u ulici Curzon i sresti se sa gospodinom Feridom Kevrićem, menadžerom centra i njegovim divnim timom.

Ovom prilikom saznala je sve o nevjerovatnom radu i podršci koju tim i centar pružaju raseljenim licima iz bivše Jugoslavije, koji sada žive u Derbiju. Derby Bosnia Herzegovina community Association, bh. udruženje građana u Derbiju, je formirano u januaru 1995 godine. Od samoga početka, organizacija je ponudila svoje usluge zajednici, posebno usluge korisnicima sa područja bivše Jugoslavije u regiji East Midlands.

Također se susrela sa posvećenim timom volontera iz Derby Refugee Foruma, koji djeluju u okviru centra, pružajući pomoć i podršku tražiteljima azila i izbjeglicama  sa lokalnim informacijama, finansijskim savjetima, kursevima engleskog jezika  te mnogim drugim uslugama.

Gospođa Latham je dugo vremena pristalica Bosne i Hercegovine, a nedavno je posjetila i Selekcionu komisiju za međunarodni razvoj, razvijajući međuparlamentarne odnose i jačajući  podršku povodom 30. godišnjice slobode.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Izvor: BH UK Network

http://bosniauknetwork.org/poslanica-britanskog-parlamenta-pauline-latham-obe-posjetila-bosanskohercegovacki-centar-u-derbiju/  


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

RAT UŽIVO: Rusija dosad najdirektnije zaprijetila Britaniji, Putin pozvao Azov na predaju

Borac zabranio Hordama zla dolazak u Banjaluku, ovo je razlog