in

Rayo u raju: Treći uzastopni poraz Barcelone na Camp Nou

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri Rayo Vallecana priredili su novo veliko iznenađenje na Nou Campu i pobijedili Barcelonu sa 1:0 u zaostaloj utakmici 21. kola španske Primere.

Barcelona je uprkos ovom neuspjehu zadržala drugo mjesto na tabeli sa 63 boda, koliko ima i Sevilla na trećoj poziciji, ali Katalonci više nemaju utakmicu manje odigranu.

Ekipa Xavija Hernandeza dočekala je Madriđane nakon važne pobjede u San Sebastianu (1:0), ali poslije dva uzastopna poraza na Nou Campu (Eintracht 2:3, Cadiz 0:1).

Rayo Vallekano je neočekivano poveo već u sedmom minutu. Izvanredno je Isak Palazon proigrao Alvara Garciu, ovaj je spretno prihvatio loptu i savladao Ter Stegena – 0:1.

Ne samo da je to bio prvi i jedini šut gostiju u ovir gola Barcelone već i njihov jedini kontakt sa loptom u šesanerstercu Katalonaca u prvom poluvremenu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U drugih 45 minuta viđena je prava opsada gola gostiju, ali fudbaleri Barcelone nikako nisu uspijevali da pronađu put do mreže. Sudija Diaz de Mera produžio je meč čak 11 minuta, ali ni to nije pomoglo Kataloncima da izbjegnu treći uzastopni poraz pred svojim navijačima.

Izvor : REUTERS/Albert Gea

Na golu Madriđana nesavladiv je bio makedonski reprezentativac Stole Dimitrievski, a pored njega odličan u odbrani bio je srpski defanzivac Nikola Maraš. Bio je to njegov 12. meč ove sezone u Primeri, deveti u startnoj postavi za nekadašnjeg kapitena Rada.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ćirkovićeva osvojila zlato na evropskom prvenstvu

Bravo dječaci: Kadeti osvojili UEFA-in razvojni turnir u Zenici i Kaknju