in

RAT UŽIVO: Ruski napad na Lugansku regiju, pogođena rafinerija, velika eksplozija u Rusiji, gori skladište nafte…

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/04\/frkancuwqacxan-.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/04\/frkancuwqacxan-.jpg”,”caption”:””,”bg”:”cf8e66″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/04\/sauron_sb_1.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/04\/sauron_sb_1.jpg”,”caption”:””,”bg”:”989a9b”}]

07.40 Luganska regija: Rusi uništili 7 kuća i treći put pogodili rafineriju, javlja Ukrainska pravda.

07.00 Topništvo ukrajinske 53. mehanizirane brigade gađa ruske vojne ciljeve na istočnoj bojišnici.

06.10 Požar je izbio u skladištu nafte u Brjansku u Rusiji, a stanovnici kažu da su mu prethodile eksplozije, javlja Interfaks.

„U 02:00 25. aprila 2022. godine, prije operativne naredne smjene Glavne uprave Ministarstva za vanredne situacije Rusije u regiji Bryansk, primljena je dojava o požaru na adresi: Brjansk, okrug Fokinsky. Na mjesto poziva upućeni su vatrogasno-spasilačke ekipe. Po dolasku je utvrđeno da je došlo do požara na teritoriji naftnog skladišta”, navodi se u izvještaju ne precizirajući razloge eksplozije.

06.00 Neprijatelj je bezuspješno pokušao jurišati na dva pravca iz smjera Izjuma, javlja Glavni štab Ukrajinske vojske.

Slika

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










05.00 Njemački vicekancelar kaže da je bila greška što njegova zemlja nije vojno podržala Ukrajinu mnogo ranije. U intervjuu njemačkom javnom servisu, Robert Habeck kaže da je potpora trebala početi prije mnogo godina.

“Svakako smo trebali vojno podržati Ukrajinu mnogo ranije, a ne govorim samo o danima ili tjednima, već godinama”, kaže.

Prethodna administracija Angele Merkel kritizirana je zbog svojih veza s Rusijom, posebice ovisnosti o ruskoj energetici.

Habeck kaže da Njemačka sada pomaže u opskrbi Ukrajine teškim oružjem, nakon što se vlada obvezala povećati izdatke za obranu kako bi ispunila NATO-ov cilj od 2% BDP-a. Također je suspendirn plinovod Sjeverni tok dva iz Rusije.

04.00 Britanci objavili novi obavještajni izvještaj: “Ovaj grad je ključan za ruski cilj”. 

Rusija planira “inscenirani referendum u južnom gradu Hersonu s ciljem opravdavanja okupacije”, objavilo je britansko Ministarstvo odbrane u svom najnovijem obavještajnom izvještaju.

“Grad je ključan za ruski cilj uspostave kopnenog mosta prema Krimu i dominacije južnom Ukrajinom”, saopćilo je ministarstvo.

03.00 Europska unija priprema “pametne sankcije” na uvoz ruske nafte, izvijestio je u ponedjeljak londonski dnevnik The Times, pozivajući se na riječi potpredsjednika Europske komisije Valdisa Dombrovskisa

“Radimo na šestom paketu sankcija, a među opcijama razmatramo i neki oblik naftnog embarga”, rekao je dužnosnik EK za The Times.

“Kada uvodimo sankcije, moramo to napraviti tako da maksimalno pojačamo pritisak na Rusiju i svedemo na minimum kolateralnu štetu koju ćemo sami pretrpjeti”, naglasio je Ddombrovskis.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Bravo dječaci: Kadeti osvojili UEFA-in razvojni turnir u Zenici i Kaknju

Ðoković pobijedio Hačanova za finale “Serbia opena”