in

Građani BiH uskoro bi mogli plaćati za ulazak u Hrvatsku i EU

Slatka-Tajna.Eu

Građani BiH uskoro bi mogli plaćati za svaki ulazak u Europsku uniju pa tako i Hrvatsku. Zbog uvođenja sustava ETIAS za svaki ulazak u EU morat će se podnijeti elektronski zahtjev i to platiti. To vrijedi i za državljane Srbije, Crne Gore i Kosova. Vijest da bi od kraja iduće godine brojni državljani zemalja koje nisu članice Europske unije ulazak na teritorij iste mogli plaćati 7 eura – putnicima se nikako ne sviđa.

Zbog uvođenja sustava ETIAS putnici će za ulazak u EU morati podnijeti elektronski zahtjev, platiti i kroz nekoliko minuta dobit će odobrenje. Jednom kada to naprave, potvrda će vrijediti tri godine. No, postoji mogućnost da vaš zahtjev bude odbijen.

“Građani trećih zemalja moraju dati podatke, popuniti obrasce, platiti i mogu ići, međutim, postoje li sigurnosne procjene rizika, tada je moguće da potvrda bude uskraćena”, rekao je Tomislav Kufner, voditelj Službe za susjedne zemlje MUP-a RH.

No, čemu uopće služi ETIAS? Jačanju sigurnosnih kontrola osoba koje bez vize putuju u EU, što se trenutačno odnosi na državljane više od 60 zemalja. Postoje i iznimke u kojima se potvrda neće morati plaćati. Prema riječima Kufnera, to su: osobe koje su u braku s osobom iz zemlje članice EU, diplomati, osobe koje imaju dvojna državljanstva, osobe koje su na privremenom radu u EU.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










No, kada će ova odluka zaživjeti i hoće li uopće – konačnu odluku donosi Europska komisija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pheromone Advantage: Attract the Opposite Sex with Pheromones

Borac bolji od Radnika