in

Evropski seizmološki centar prenio urnebesnu psovku Bosanca nakon zemljotresa koji je pogodio našu zemlju

Slatka-Tajna.Eu

Twitter nalog EMSC, Evropskog mediteranskog seizmološkog centra, često ispod postova o zemljotresa prenese komentare korisnika na potrese, a ovog puta su, vjerovatno ne znajući njeno značenje, prenijeli psovku tipičnu za ove krajeve.

„Svjedok kaže „trese (…) mater svoju, mani nas se više, još nam je ovo trebalo…“, prenio je EMSC izjavu jednog žitelja Bosne i Hercegovine.

Inače, EMSC je tokom jučerašnjeg dana upozorio korisnike da političke i uvredljve komentare, ali i lažna predviđanja zemljotresa, jer će ih blokirati.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










„Ponovno smo blokirali brojne profile u posljednjih nekoliko sati. Ponavljamo: Ne koristite aplikaciju za tvrdnje o predviđanju zemljotresa jer je tako nešto nemoguće, ne pišite političke i uvredljive komentare ili ćete biti blokirani. Hvala“, naveli su u saopštenju.

“Vjerovatno ćete čuti neke ljude kako objašnjavaju da su predvidjeli ovaj potres.

Klonite se njih, oni su ili šarlatani ili se glupiraju kako bi dodatno podigli tenziju među stanovništvom. Nažalost, nauka još uvek ne može da predvidi potrese”, naveli su.

Podsjetimo, regiju je jučer uuzdrmalo nekoliko zemljotresa, od kojih je najveći imao 5,7 stepeni Rihterove skale, a tlo se treslo i rano jutro, kada je udar bio jačine 4,8 Rihtera.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Mogu li se ponovo ‘pomiriti’ Hrvati i Bošnjaci?

Ðoković protiv Rubljova za treću titulu na “Serbia openu”