in

Đoković: Situacija jeste zabrinjavajuća, mislim da je do bolesti

Slatka-Tajna.Eu

Novak Đoković rekao je da mu ne prija što je fizički pao na drugom uzastopnom turniru, ali da se trudi da gleda pozitivno.

Đoković je u finalu Serbia opena izgubio od Andreya Rubleva sa 6:2, 6:7 (4-7), 6:0.

“Moram da se koncentrišem na ono što je pozitivno. Nestalo mi je snage u trećem setu, nažalost nisam mogao da pružim jači otpor. Andrey je sa razlogom među najboljim teniserima svijeta”, počeo je Đoković i dodao:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Mogao sam da izgubim i u prvom meču. Drago mi je što sam uspio da pobijedim tri meča, to će mi značiti za nastavak sezone. Kraj drugog i trećeg seta… Osjećao sam se kao u Monte Carlu, da budem iskren. Ne znam da li je do bolesti koju sam imao prije nekoliko sedmica. Nadam se da ću do Pariza biti spreman da igram na tri dobijena seta”.

Nastavio je potom Novak da opisuje kako se osjećao.

“Prije Monte Carla se nikad nisam tako osjećao, možda rano u karijeri. Zato i mislim da ima veze sa tom bolešću. Bilo je teško, oporavak očigledno traje duže nego što sam očekivao. Od onog gema na 5:4 sam počeo da se lošije osjećam. U trećem setu sam imao goriva za samo dva gema. Žao mi je zbog publike, nije bilo suđeno ovoga puta”.

Novinare je zanimala i tačna priroda bolesti.

“Nije bio kovid, ali ne želim da ulazim u detalje, nije to neophodno. Značajno mi je to uticalo na metabolizam nekoliko sedmica. Radovao sam se Monte Carlu, ali nisam mogao da se spremim. Ipak, gledam pozitivno, ide nabolje, ali jeste malo zabrinjavajuće što se tako osjećam na terenu. Radim stvari koje sam oduvijek radio, smatram sebe jednim od najspremnijih na turu. Nadam se da će biti bolje iz sedmica u sedmicu”, zaključuje Đoković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Get Your Ex Boyfriend Back With Text, ExAttract eBook Course

GANE PECIKOZA: Merlin je dostigao Bregu