in

ŽELJKA JURIŠIĆ JOJ NIJE OPROSTILA: Sa Šemsom više ne pričam

Slatka-Tajna.Eu

Još pri prvom pojavljivanju u “Zvezdama Granda” Željku Jurišić iz Živinica nazvali su nasljednicom Šemse Sulajković i svi članovi žirija predviđali joj uspješnu karijeru.

Iz krug u krug bila je sve bolja i svakoj pjesmi davala posebnu čar, ali nije uspjela da se plasira u finale najgledanijeg talent takmičenja, te je sreću 2020. godine potražila u šou “Nikad nije kasno”, gdje je dokazala da je vrsna pjevačica i da joj je mjesto na sceni. 

Publiku je osvojila čarobnim glasom, odličnim ponašanjem na sceni i zaslužno stigla do velike završnice šoua veterana. U tome je posebno zahvalna Šemsi koja je savjetovala i bila velika podrška u takmičenju i možda je to jedan od razloga što se od šoka, koji joj se desio u finalu, još uvijek nije oporavila.

– Malo mi je šokantno i da pričam o tome. Šemsa me je savjetovala šta treba da pjevam, da treba uglavnom da izvodim pjesme za takmičenja. Ja sam u jednu ruku i poslušala, pjevala sam njene poznate, brže pjesme i dvije numere od Zorice Brunclik. Na kraju je Šemsa pozvana da bude član žirija u finalu, ali nas je sve iznenadila jer od mogućih 12, ja sam dobila samo 5 poena – prisjetila se Željka i otkrila da li su nakon toga i dalje u kontaktu.

– Nismo se čule, ali rijetko koji dan da prođe da ne razmišljam zašto je to tako – istakla je i dalje razočarano

Ipak, sa nekadašnjom mentoricom iz “Zvezda Granda”, Viki Miljković, ostala je u odličnim odnosima i uskoro će publiku obradovati novom pjesmom iz studija svoje mentorke i njenog supruga Tašketa. Kako je rekla, biće to muzički žanr po kom je i postala prepoznatljiva.

– Od narodnjaka ne bježim i ništa drugo ne može biti od toga, jer sam čist narodnjak u duši – rekla je i osvrnula se na to što je jedno vrijeme nije bilo u medijima. Kao razlog navela je nedavno preseljenje njene porodice u Njemačku, od koje je sa suprugom brzo odustala. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Otišli smo u Njemačku da pokušamo zbog djece. Otišli smo 30. augusta 2021. i već 15. novembra smo bili kući, jednostavno smo vidjeli da to nije za nas. I od tad ovdje nismo stali sa poslom, a tamo nismo izlazili iz kuće. Nije Njemačka za nas, za nas je Bosna i Hercegovina – s osmijehom je poručila Željka. 

Piše: N. N.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

MERIMA DŽAFIĆ: Hakeri iz Srbije su me napali

Bajernu derbi protiv Dortmunda i 10. uzastopna titula