in

Šok u Crucible Theatru: Selby ide kući, O’Sullivan i Maguire među osam najboljih

Slatka-Tajna.Eu

Svjetski prvak se oprostio od naslova

Aktuelni svjetski prvak u snookeru Mark Selby neće odbraniti titulu, dok O’Sullivan i Maguire imaju priliku da se “dokopaju” trofeja.




A. Beganović



Branioc titule, cetverostruki svjetski prvak, Mark Selby, svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u legendarnom Crucible Theatru u Sheffieldu, okončao je u 2. kolu.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Naime, u fenomenalnom meču čiji je 22. frame trajao više od 80 minuta, bolji od Selbyja je bio Kinez Yan Bingtao koji je slavio sa 13:10 po fremovima.

Većina od 23 framea odlučena je u takozvanom taktičkom nadmudrivanju u kojem Selby važi za najboljeg na svijetu, no Bingtao je odigrao fenomenalno, nije žurio i gubio glavu.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Prva sesija završila je rezultatom 4:4, nakon druge Bingtao je imao prednost (9:7), da bi na početku treće osvojio dva framea i poveo 11:7. Činilo se tada da je meč odlučen, no Selby se nije predavao, uspio je smanjiti na 11:10, a 22. frame je zapravo bio odlučujući.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Najduži frame u historiji svjetskih prvenstava nakon mnogo nadmudrivanja je otišao na stranu Bingtaoa koji je meč završio trocifrenim breakom od 112 poena.

Ranije su plasman među osam najboljih izborili Ronnie O’Sullivan, koji je bio bolji od Marka Allena (13:4), te Stephen Maguire i Mark Williams koji su savladali Zhao Xintonga i Jacksona Pagea.

Mečeve 2. kola počeli su Anthony McGill i Judd Trump, te Neil Robertson i Jack Lisowski, a nakon prvih sesija na oba je rezultat 4:4.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa









Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PRIČA O PJESMI EDITE ARADINOVIĆ: Egomanija

HRT: Farmaceuti za Ukrajinu