Categories: Sport

Odlični Arian Sadiković namučio Regiana Eersela: ”Letećim koljenom” u drugoj rundi poslao ga je u u nokdaun, ali nedovoljno za titulu prvaka

U borbi večeri na ONE Championship: 156, koja je održana u Singapuru, Arian Sadiković, bosanskohercegovački borac s njemačkom adresom, za kickboxing titulu u lakoj kategoriji (-77 kg) nije uspio pobijediti prvaka Regiana Eersela (58-4-0).

Na žalost ljubitelja borilačkih sportova iz naše zemlje, ali i iz regiona, Sadiković (22-4-0) je izgubio od Eersela koji je došao do 19. pobjede zaredom i četvrte odbrane ONE-ovog pojasa.

Sadiković je pružio fantastičan meč i još jednom pokazao da spada u red najboljih boraca na svijetu. Naime, niko dugo nije ovako namučio Eersela.

Eersel je tokom prve runde pokazao zašto je prvak i prezentirao je širok spektar različitih kickbokserskih tehnika. Bosanskohercegovački borac podigao je tempo u drugoj rundi i žestoko je pritisnuo Eersela. Sredinom runde Sadiković je bacio ”leteće koljeno” i Eersel je završio u nokdaunu, te mu je odbrojano do sedam. U žestokom naletu bio je Arian nakon toga, ali Eersel se uspio odbraniti. Sadiković je bio dostojan protivnik do kraja meča, ali surinamsko-holandski borac slavio je jednoglasnom odlukom.

Nakon borbe na koju oba borca mogu biti ponosna, Eersel je izjavio kako nije bio nimalo siguran u svoju pobjedu. Regian je čestitao svom izazivaču, te je dodao kako će bosanskohercegovački borac zasigurno jednom biti svjetski prvak.

Dvadesetsedmogodišnji Sadiković rođen je u Crnoj Gori, a dugi niz godina živi u Njemačkoj. Izuzev njemačke zastave, Sadiković se ponosi i bori pod bosanskohercegovačkom zastavom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Naime, početkom 90-tih godina prošlog vijeka porodica Sadiković se preselila u Sarajevo i počela je graditi kuću u Butmiru. Usljed ratnih dešavanja izbjegli su u Njemačku, ali su završili porodičnu kuću u Butmiru nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Zanimljivo je da je Arian Sadiković prvi rođak Nermina Bašovića, osvajača zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj i sportiste godine BiH 2003. godine, a koji sa dosta uspjeha vodi kickboxing akademiju Ilidža.

– Želim postati ONE-ovim prvakom u lakoj kategoriji. To je moj najveći cilj. Kad osvojim pojas, prvo ću se vratiti u Njemačku, a nakon toga ću posjetiti i BiH, državu u kojoj je moja porodica odrasla. Želim im pokazati pojas, jer tamo imam puno rodbine, a najviše podrške dobijam iz Bosne i Sandžaka – izjavio je Arian pred meč sa Regianom Eerselom.

Redakcija

Recent Posts

SANJA KUŽET NIJE STALA NA LUDI KAMEN: Nismo imali predaha da se bavimo vjenčanjem

Trudna Sanja Kužet uživa u ljubavi sa svojim izabranikom Nemanjom Živojinovićem, sa kojim ima sina…

25 minuta ago

Zašto ljudi vješaju kuglice od aluminijske folije po svom vrtu

Aluminijska folija vrlo je praktičan predmet koji se može naći u većini kuhinja. Može se…

59 minuta ago

Bivši policajci u BiH godinama čekaju penziju zbog ‘greške u sistemu’

Deseci policajaca u Bosni i Hercegovini mjesecima čekaju isplatu prve penzije, nakon što su dobili…

1 sat ago

Borac u drami srušio Bosnu, Široki bolji od Slobode

Utakmicama 6. kola nastavljena je Liga 6 za košarkaše. Borac je nakon produžetka savladao Bosnu…

1 sat ago

Ciro kod Želimira – part 2

http://www.bijeleudovice.com || U drugoj poslanici Ćiro je podučio Želimira kako radit intervjue, kako se treba…

2 sata ago

DOK SU DRUGI ROŠTILJALI, ČOLA SE OŽENIO 1. MAJA: Ovako je to izgledalo

Zdravko Čolić, legenda muzičke scene, svakog maja ima dva posebna razloga za slavlje – i…

2 sata ago