in

Odlični Arian Sadiković namučio Regiana Eersela: ”Letećim koljenom” u drugoj rundi poslao ga je u u nokdaun, ali nedovoljno za titulu prvaka

Slatka-Tajna.Eu

U borbi večeri na ONE Championship: 156, koja je održana u Singapuru, Arian Sadiković, bosanskohercegovački borac s njemačkom adresom, za kickboxing titulu u lakoj kategoriji (-77 kg) nije uspio pobijediti prvaka Regiana Eersela (58-4-0).

Na žalost ljubitelja borilačkih sportova iz naše zemlje, ali i iz regiona, Sadiković (22-4-0) je izgubio od Eersela koji je došao do 19. pobjede zaredom i četvrte odbrane ONE-ovog pojasa.

Sadiković je pružio fantastičan meč i još jednom pokazao da spada u red najboljih boraca na svijetu. Naime, niko dugo nije ovako namučio Eersela.

Eersel je tokom prve runde pokazao zašto je prvak i prezentirao je širok spektar različitih kickbokserskih tehnika. Bosanskohercegovački borac podigao je tempo u drugoj rundi i žestoko je pritisnuo Eersela. Sredinom runde Sadiković je bacio ”leteće koljeno” i Eersel je završio u nokdaunu, te mu je odbrojano do sedam. U žestokom naletu bio je Arian nakon toga, ali Eersel se uspio odbraniti. Sadiković je bio dostojan protivnik do kraja meča, ali surinamsko-holandski borac slavio je jednoglasnom odlukom.

Nakon borbe na koju oba borca mogu biti ponosna, Eersel je izjavio kako nije bio nimalo siguran u svoju pobjedu. Regian je čestitao svom izazivaču, te je dodao kako će bosanskohercegovački borac zasigurno jednom biti svjetski prvak.

Dvadesetsedmogodišnji Sadiković rođen je u Crnoj Gori, a dugi niz godina živi u Njemačkoj. Izuzev njemačke zastave, Sadiković se ponosi i bori pod bosanskohercegovačkom zastavom.

Naime, početkom 90-tih godina prošlog vijeka porodica Sadiković se preselila u Sarajevo i počela je graditi kuću u Butmiru. Usljed ratnih dešavanja izbjegli su u Njemačku, ali su završili porodičnu kuću u Butmiru nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Zanimljivo je da je Arian Sadiković prvi rođak Nermina Bašovića, osvajača zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj i sportiste godine BiH 2003. godine, a koji sa dosta uspjeha vodi kickboxing akademiju Ilidža.

– Želim postati ONE-ovim prvakom u lakoj kategoriji. To je moj najveći cilj. Kad osvojim pojas, prvo ću se vratiti u Njemačku, a nakon toga ću posjetiti i BiH, državu u kojoj je moja porodica odrasla. Želim im pokazati pojas, jer tamo imam puno rodbine, a najviše podrške dobijam iz Bosne i Sandžaka – izjavio je Arian pred meč sa Regianom Eerselom.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NEMA SMISLA DA OSTANEŠ U “GOSPODINU SAVRŠENOM”: Toni izbacio Kseniju Kranjec

IZ MINUTE U MINUTU: Zabilježeni novi potresi kod Stoca