in

Lejla Njemčević i Stefanie Dohrn sutra voze posljednju etapu Svjetskog kupa u Hrvatskoj

Slatka-Tajna.Eu

Trenutno su vodeće

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević (rođ. Tanović) i timska partnerica Stefanie Dohrn iz Njemačke nakon četiri etape 4 Islands utrke, koja se održava u Hrvatskoj, zauzimaju prvo mjesto u generalnom poretku sa prednošću većom od 10 minuta.




H. Zilić



Na drugom mjestu trenutno se nalaze Greete Steinburg  iz Estonije i Janine Wust iz Švicarske dok treće mjesto u generalnom plasmanu trenutno zauzima RDR tim iz Italije.

Lejla i Stefanie su nakon prve etape na kojoj su zauzele drugo mjesto sa zaostatkom od 43 sekunde upisale dvije ubjedljive pobjede, bile su to prve pobjede u karijeri na etapi Svjetskog kupa za Lejlu Njemčević ali i Stefanie Dohrn.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U pretposljednjoj četvrtoj etapi veliki izazov za takmičare predstavljali su teški vremenski uslovi sa olujnom kišom. Nakon dobrog starta na kojem su zauzimale prvo mjesto, timska partnerica bh. biciklistkinje Stefanie Dohrn imala je dva tehnička kvara na biciklu, te su biciklistkinje na kraju kroz cilj prošle kao trećeplasirane.

Sutra je na rasporedu posljednja peta etapa u dužini od 40 kilometara i 900 metara, a koja će ujedno i odlučiti pobjednika u generalnom plasmanu drugog Svjetskog kupa u ovoj sezoni.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa









Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

URADILA SAM DNK TEST: Marija Šerifović želi da zna svoje porijeklo

ZNAM I MUŠKARCE KOJI SE BAVE PROSTITUCIJOM: Goca Tražan iznenadila pričom