in

HRT: Potres u BiH – prva žrtva u Stocu; u Mostaru i Čapljini ima urušavanja

Slatka-Tajna.Eu

Nakon potresa u BiH

Foto: Denis Kapetanovic / PIXSELL

Nekoliko osoba je ozlijeđeno u Stocu nakon potresa u 23.07 u Bosni i Hercegovini. Iz bolnice u Mostaru potvrdili su da je ozljedama podlegla 28-godišnja žena, na čiju se obiteljsku kuću obrušila stijena. Potres je bio magnitude 6.1 prema Richteru, a epicentar u Stocu. Osjetio se diljem BiH – u Sarajevu, Mostaru, Zenici, Trebinju, Bileći, Ljubinju… Brojni građani istrčali su na ulice. Iz Mostara i Čapljine javljaju da ima manjeg urušavanja te problema s opskrbom električne energije. Potres se jako osjetio u cijeloj regiji. 

Mediji navode da su osobe ozlijeđene nakon što im se stijena odronila na obiteljsku kuću za vrijeme potresa te su prebačene u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.

Načelnik Općine Ljubinje Stevo Drapić rekao je da je materijalna šteta zabilježena na stambenim objektima i općinskim zgradama te da službe Civilne zaštite provjeravaju stanje na terenu.

U Mostaru je veliki broj uznemirenih građana istrčao na ulice jer su se objekti snažno tresli, a sve je trajalo dulje vrijeme.

Obrušilo se više crijepova na ulice te dimnjaka, a zabilježene su i štete na automobilima. 

Sarajevska policija i vatrogasci navode da nisu imali intervencije i da nemaju informacija o materijalnim štetama i eventualno ozlijeđenim osobama, navodi Dnevni avaz.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Federalni hidrometeorološki zavod priopćio je da je ovo peti najjači potres zabilježen u BiH te najjači u posljednjih 50 godina.

Snažno podrhtavanje tla osjetili su i stanovnici diljem Dalmacije, ali i u drugim dijelovima Hrvatske. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

TRI GENERACIJE: Marija Omaljev Grbić oduševila fotografijom

Beginners Guide to Model Trains E-Book & Membership Site