in

Direktor DZ Stolac: Pripravni smo i dalje, sve osobe puštene na kućno liječenje

Slatka-Tajna.Eu

Nakon što je oko 23:00 sata večeras snažan zemljotres pogodio BiH, u Stocu je stradala jedna osoba, 28-godišnja djevojka na čiju porodičnu kuću se obrušila stijena. Direktor Doma zdravlja Stolac Kazimir Raguž, kazao je i to da se u ovu zdravstvenu ustanovu javilo nekoliko povrijeđenih osoba.

Raguž je naglasio da je jedna osoba zadobila teske tjelesne povrede te da je prevezena u bolnicu u Mostaru, a da su kod ostalih osoba koje su se javile u Dom zdravlja utvrđene lakše povrede.

“Večeras su u Domu zdravlja angažovana četiri tima hitne pomoći, spremni smo ukoliko još nešto bude potrebno. Sa terena znamo da ima nekih manjih odrona, oštećenja fasada na kućama, a dalje ve vjerovatno Civilna zaštita procijeniti stanje na terenu”, kazao je Raguž.

Govoreći o osobama koje su lakse povrijeđene, Raguž je pojasnio da je riječ uglavnom o ogrebotinama, iščašenju skočnog zgloba s obzirom na to da su svi uslijed straha i panike pokusali pobjeći iz kuće na sigurno.

“Bilo je i manjih povreda glave zbog predmeta koji su padali u kućama, ali ništa nije bilo značajnije i ozbiljnije. Svi su pušteni na kućno liječenje”, zaključio je direktor Doma zdravlja Stolac.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Podsjetimo, 28-godišnja djevojka iz Stoca preminula je večeras u bolnici u Mostaru nakon što se na njenu porodičnu kuću u Kukavcu srušila stijena.

Zadobila je teške tjelesne povrede uslijed kojih je preminula uprkos pruženoj hitnoj pomoći. Njeni roditelji su također zadobili lakše tjelesne povrede.

Prema informacijama sa terena, štete u Stocu se jos zbrajaju nakon snažnog zemljotresa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ZNAM I MUŠKARCE KOJI SE BAVE PROSTITUCIJOM: Goca Tražan iznenadila pričom

NEMA SMISLA DA OSTANEŠ U “GOSPODINU SAVRŠENOM”: Toni izbacio Kseniju Kranjec