in

Real Sociedad promašivao zicere, Barcelona to iskoristila i pobijedila

Slatka-Tajna.Eu

Trijumf katalonskog tima

Barcelona je u 33. kolu La Lige slavila pobjedu kod Real Sociedada rezultatom 1:0.




M. Šljivak



Foto – EPA



U veoma zanimljivoj utakmici vidjeli smo samo jedan gol iako je viđen veliki broj sjajnih šansi, posebno pred golom gostujućeg tima.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Barcelona odlično otvara ovaj meč. U 11. minuti Dembele pogađa stativu, a u nastavku akcije Aubameyang trese mrežu za prednost katalonskog kluba od 1:0.

Do kraja prvog poluvremena još nekoliko dobrih šansi. Najbolju je imao napadač Real Sociedada Alexander Isak koji je u 43. minuti imao situaciju jedan na jedan s Ter Stegenom, no loptu je poslao pored gola i na odmor se otišlo vodstvom Barce od 1:0.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Samo što je krenulo drugo poluvrijeme Sociedad propušta još jednu veliku šansu. Sorloth s nekoliko metara promašuje prazan gol.

Barcelona je potom ostala bez Ronalda Arauja i Danija Alvesa koji s zbog povreda morali napustiti meč. Ipak, usprkos brojnim izmjenama Real Sociedad je imao samo još jednu dobru šansu koju je Ter Stegen čudesno odbranio.

S druge strane Gavi je imao jedan zicer. Ostalo je međutim do kraja 1:0 za Barcelonu koja je ponovo na drugom mjestu La Lige.

La Liga, 33. kolo:

Real Sociedad – Barcelona 0:1

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

VRIJEDNO RADI: Alen Hrbinić na Trebeviću snima spot za novu pjesmu “Soba nemira”

IZLET PO NJENOJ ŽELJI: Maja Šuput u lovu