Categories: Novosti

NBA play-off: Denver i Jokić pred eliminacijom, Dallas bez Dončića poveo

Denver Nuggetsi i Nikola Jokić su pred eliminacijom u play-offu Zapada, nakon što su izgubili i treći meč od Golden State Warriorsa 113:118. Dallas Mavericksi vezali su drugu pobjedu bez povrijeđenog Luke Dončića protiv Utah Jazza 118:126, a Memphis Grizzliesi slavili su u Minnesoti 95:104.

Za razliku od prve dvije utakmice u kojima je Golden State dominirao, u trećoj je Denver propustio dobru priliku da dođe do trijumfa. Vodili su na 3:20 minuta do kraja 111:109, ali ih je serija bez koša skoro tri minuta u finišu koštala pobjede.

Prvo poluvrijeme su Warrorsi riješili u svoju korist sa 69:59. Međutim, Nuggetsi su odigrali sjajnu treću dionicu. Dobili su je 30:18, a po dešavanjima na terenu mogli su da budu i ubjedljiviji. Na kraju su u posljednjih 12 minuta ušli sa dva poena viška.

U četvrtoj četvrtini timovi su smjenjivali u vodstvu. Golden State je držao strašni bekovski trio Curry, Thompson i Poole, dok se na drugoj strani sve vrtilo oko Jokića.

Na pomenutih 111:109, trener gostiju Steve Kerr je zatražio tajm-aut. Trojku je u narednom napadu pogodio Wiggins za poena viška sa Golden Statea. Jokić je na suprotnoj strani promašio, a Poole pogodio poslije odličnog ulaza za plus tri za “Ratnike”.

Seriju grešaka Nuggetsa nastavio je Gordon faulom u napadu, a poslije promašenog šuta Curryja, Barton je nerezonski trojkom sa više do devet metara pokušao da donese izjednačenje. Kada je u narednoj akciji Curry pogodio za 116:111 bilo je jasno da će slaviti “Ratnici”.

Jokić je meč završio sa 37 poena uz šut iz igre 14 od 22. Imao je srpski centar i 18 skokova i pet asistencija, tri ukradene i pet izgubljenih lopti. Imao je slabu podršku saigrača. Gordon je upisao 18, a Barton 13 poena.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Na drugoj strani Curry i Poole su upisali po 27, a Thompson 26 poena. U odbrani je ponovo blistao Green, uz podršku još jednog veterana Igoudale.

Naredni meč je na programu ponovo u Denveru u nedjelju u 21.30 časova po srednjoevropskom vremenu.

Dallas je savladao Utah u gostima 126:118 u trećem meču prve runde play-offa i sada vodi 2:1. Mavsi su i u ovom duelu bili lišeni usluga najboljeg igrača Luke Dončića, ali to ih nije omelo da utišaju publiku u Salt Lake Cityju.

Ponovo je u redovima Dallasa blistao omaleni Jalen Brunson sa 31 poenom, a sjajno su ga pratili Dinwiddie sa 20, Kleber sa 17 i Bertans sa 15 poena.

U redovima Jazza Mitchell je imao 32 poena, hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović 24, dok je Conley upisao 21 poen.

Pobjedu u gostima slavio je poslije velikog preokreta i Memphis protiv Minnesote 104:95, vratio brejk i sada vodi u seriji 2:1.

Grizzliesi su imali minus 16 na ulazu u posljednju četvrtinu, ali su ovaj dio igre dobili sa 37:12 i stigli do vrijedne pobjede. Najefikasniji je bio Bane sa 26 poena, Clarke je dao 20, dok je Ja Morant ostvario triple double sa 16 poena, 10 skokova i 10 asistencija.

Kod Timberwolvesa Russell je imao 22, a Edwards 19 poena. Podbacio je Towns sa samo osam poena i pet skokova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Redakcija

Recent Posts

‘SB’ NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE: Koliko od 495 obećanja je Vlada FBiH ispunila u prvoj godini? (FOTO)

Nakon prve godine od konstituisanja, Vlada FBiH je od ukupno 495 obećanja, u potpunosti ispunila…

10 minuta ago

Analiza javnih prihoda pokazuje velike razlike među entitetima BiH

Nakon što su Porezna uprava FBiH i Poreska uprava RS objavili podatke o uplatama javnih prihoda…

20 minuta ago

Juventus definitivno dobija novog trenera

Fudbalski klub Juventus neće nastaviti saradnju sa dosadašnjim trenerom Masimilijanom Alegrijem. ''Stara dama'' ima dobru sezonu,…

26 minuta ago

MARKO MILJKOVIĆ VIDNO NERASPOLOŽEN PUŠTEN NA SLOBODU: Tri dana sam u istoj garderobi i sada idem svojim curicama

Marko Miljković proveo je 48 sati u pritvoru zbog žestokog sukoba sa komšijom ali i pripadnicima…

38 minuta ago

Kako pravilno očistiti voće i povrće

Jabuke, krastavci, paradajz, banane izgledaju prelijepo sa sjajnom korom. Da li su ove vrste povrća…

1 sat ago

TRUDNA VEĆ ŠEST NEDELJA: Rijaliti par čuo prve otkucaje srca bebe

Milica Veličković je uplovila u vezu sa Borislavom Terzićem Terzom u rijalitiju ”Elita”, a nakon sumnji da je u…

2 sata ago